Γιατί αλλάζει το χρώμα των ματιών του μωρού μου;

Γιατί αλλάζει το χρώμα των ματιών του μωρού μου;

Γιατί αλλάζει το χρώμα των ματιών του μωρού μου;

Αν αναρωτιέστε από πού κληρονόμησε τα καταγάλανα μάτια του το νεογέννητο μωράκι σας, μάλλον θα πρέπει να περιμένετε λίγους μήνες ακόμα, γιατί το πιο πιθανό είναι να αλλάξουν χρώμα, καθώς θα μεγαλώνει. Ας δούμε που οφείλεται αυτό.

Το χρώμα των ματιών του παιδιού, όπως επίσης και το χρώμα του δέρματος και των μαλλιών του, οφείλεται σε μια χρωστική ουσία, τη μελανίνη. Όταν γεννιέται ένα μωρό, τα επίπεδα της μελανίνης είναι πολύ χαμηλά, γι’ αυτό και τα περισσότερα μωρά έχουν πολύ άσπρο δέρμα και ανοιχτόχρωμα μάτια, συνήθως γαλάζια ή γκρι.


Καθώς όμως το μωράκι μεγαλώνει, τα επίπεδα της μελανίνης αυξάνονται και περίπου στην ηλικία των έξι μηνών τα μάτια του έχουν έρθει πιο κοντά στο τελικό τους χρώμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξουν κι άλλες φορές κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Διαβάστε Επίσης  Πώς βρίσκουμε πόσο θα ψηλώσει το παιδίΌσο περισσότερη μελανίνη υπάρχει στον οργανισμό, τόσο πιο σκούρα θα είναι τα μάτια, το δέρμα και τα μαλλιά του παιδιού, ενώ όσο πιο λίγη μελανίνη, τόσο πιο ανοιχτόχρωμο θα είναι.

Πηγή: mother.gr

Αφήστε μια απάντηση