Γιατί το μωρό είναι καλύτερα να κοιμάται στο δικό του δωμάτιο;

Γιατί το μωρό είναι καλύτερα να κοιμάται στο δικό του δωμάτιο;
Γιατί το μωρό είναι καλύτερα να κοιμάται στο δικό του δωμάτιο;


Έρευνα από το Κέντρο Ύπνου του Νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφεια, έρχεται να υποστηρίξει πως τα μωρά κοιμούνται καλύτερα αν έχουν εξ αρχής το δικό τους δωμάτιο.


.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Τζόντι Μάιντελ του Κέντρου Ύπνου του Νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφεια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό για θέματα ύπνου «Sleep Medicine», αναλύοντας ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν 6.236 μωρών στις ΗΠΑ και άλλων 3.800 μωρών σε άλλες χώρες (Μ. Βρετανία, Καναδά, Αυστραλία, Βραζιλία κ.α.) από έξι έως και δώδεκα μηνών.


Διαπιστώθηκε πως διεθνώς σχεδόν τα μισά μωρά (48%) κοιμούνται σε ξεχωριστό δωμάτιο από τους γονείς τους.
Η μελέτη έδειξε ότι όσα παιδιά έχουν δικό τους δωμάτιο, κοιμούνται νωρίτερα και σε πιο τακτικές ώρες, χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να αποκοιμηθούν, ενώ κοιμούνται συνολικά περισσότερες ώρες μέσα στο 24ωρο -και ειδικότερα τα βράδια- σε σχέση με τα μωρά που κοιμούνται στον ίδιο χώρο με τους γονείς τους.

Διαβάστε Επίσης  Το Άγιο Όρος λέει «όχι» στην αναδοχή και υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια


.

Είναι αξιοσημείωτο, πάντως, ότι τα συμπεράσματα της νέας μελέτης έρχονται μάλλον σε αντίθεση με τις επίσημες συστάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, η οποία συμβουλεύει τα νεογέννητα μωρά να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους (όχι όμως στο ίδιο κρεβάτι) τουλάχιστον κατά το πρώτο εξάμηνο της ζωής τους και, ιδανικά, κατά το πρώτο έτος, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος του συνδρόμου αιφνίδιου θανάτου. Ο κίνδυνος ξαφνικού θανάτου του μωρού διαρκεί συνήθως από τη γέννηση έως τον έκτο μήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *