Οι τροφές που δεν πρέπει να τις πλένεις

Οι τροφές που δεν πρέπει να τις πλένεις
Οι τροφές που δεν πρέπει να τις πλένεις
Η λογική σου σού λέει να πλένεις τα πάντα και μάλιστα επιμελώς πριν τα μαγειρέψεις ή τα σερβίρεις στο πιάτο σου. Ακούς και τόσα και επηρεάζεσαι, είναι αλήθεια.

Τα στοιχεία που θα διαβάσεις παρακάτω θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης σου. Εάν θέλεις να προστατεύεις την υγεία τη δική σου και της οικογένειάς σου από μικρόβια και βακτήρια, διάβασε προσεκτικά ποιες 5 τροφές δεν πρέπει με τίποτα να πλένεις:  


.

1. Ζυμαρικά:
Ποιος πλένει τα μακαρόνια, θα σκεφτείς. Κι όμως, πολλοί το κάνουν. Εννοείται ότι με αυτόν τον τρόπο αφαιρείται το άμυλο το οποίο όμως χρειάζεσαι.
2. Μανιτάρια:
Οι γνώστες έχουν ειδικές βούρτσες με τις οποίες καθαρίζουν τα μανιτάρια και δεν τα κρατάνε κάτω από το τρεχούμενο νερό καταστρέφοντάς τα.
3. Αυγά:
Πάρτα απλά από τη θήκη τους και μαγείρεψέ τα. Γιατί δηλαδή να πλύνεις ένα αυγό; Ξέρεις ότι συχνά τοποθετείται μια ειδική ουσία πάνω τους η οποία προστατεύει από τα βακτηρίδια;
4. Κοτόπουλο:
Πλένοντας το κοτόπουλο, νομίζοντας ότι έτσι θα φύγει η σαλμονέλα, το μόνο που καταφέρνεις τελικά είναι να εξαπλωθούν τα βακτηρίδια στα χέρια σου, στον νεροχύτη και όπου ακουμπήσει.
5. Κρέας:
Ισχύει το ίδιο όπως και στο κοτόπουλο. Μην πλένεις το νωπό κρέας εκτός κι αν θέλεις να εξαπλώσεις τα βακτηρίδια παντού.
Διαβάστε Επίσης  Μουσακάς με λευκά φασόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *