Δεν μου έχει εμπιστοσύνη και πιέζομαι

Δεν μου έχει εμπιστοσύνη και πιέζομαι

Δεν μου έχει εμπιστοσύνη και πιέζομαι


.

Πόσο εύκολα μπορεί να διαχειριστούμε την έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά του συντρόφου μας; Είναι μία από τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν πολλά ζευγάρια και όλοι αναρωτιούνται πώς μπορούν να το αλλάξουν αφού η πίεση φαίνεται να είναι μεγάλη. Μία γυναίκα είναι δύσκολο να συμπεριφερθεί με αδιαφορία απέναντι σε μία τέτοια κατάσταση. Δηλαδή δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν συμβαίνει αφού δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην ψυχολογία μας. Κάποιες γυναίκες προσπαθούν να μη δώσουν τόση σημασία ώστε να μην δημιουργούνται εντάσεις θεωρώντας πως αυτή η κατάσταση σιγά-σιγά θα αλλάξει. Σίγουρα τίποτα δεν αλλάζει με έναν μαγικό τρόπο και η λύση δεν είναι να κάνουμε πως δεν υπάρχει ένα πρόβλημα. Αν δεν το κοιτάξουμε κατάματα δεν αντιμετωπίζεται! Οι λόγοι  για τους οποίους μπορεί ο σύντροφός μας να μην μας έχει εμπιστοσύνη ίσως να έχουν δημιουργηθεί στην πορεία της σχέσης και να έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά μας, αλλά μπορεί και να έχουν να κάνουν μόνο με το χαρακτήρα του συντρόφου μας. Δεν μου έχει εμπιστοσύνη και πιέζομαι! Η πίεση που αισθανόμαστε όταν κάποιος δεν μας έχει εμπιστοσύνη είναι μεγάλη και μπορεί να μας χαλάσει ακόμα και την εικόνα που έχουμε σχηματίσει για αυτόν.

Θεωρούμε πως τον αγαπάμε και θέλουμε αυτή η σχέση να αντέξει στο χρόνο αλλά η έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά του δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα και πιάνουμε τον εαυτό μας να κάνει αρνητικές σκέψεις. Έτσι ένα δίλημμα τρυπώνει στο μυαλό μας το οποίο έχει να κάνει με το αν πρέπει να πνίξουμε τα αισθήματά μας και να αποχωρήσουμε από τη σχέση ή να το παλέψουμε δίνοντάς του να καταλάβει πως δεν έχει κανέναν λόγο να μην μας έχει εμπιστοσύνη. Το θέμα είναι κατά πόσο έχει τη διάθεση και ο άλλος να καταλάβει. Αν απασχολεί και τον ίδιο αυτό το θέμα ή απλά έχει μία συμπεριφορά και έναν τρόπο σκέψης που δεν τον αφήνουν να συζητήσει για να βρει μία λύση. Πολλές φορές καταπιέζουμε κάποιον άνθρωπο χωρίς να το καταλάβουμε στο μέγεθος που το αντιλαμβάνεται ο άλλος. Ποιες είναι οι κινήσεις λοιπόν και οι σκέψεις που πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε μία τέτοια κατάσταση; Θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του; Δείτε παρακάτω πώς μία γυναίκα μπορεί να αντιστρέψει τελείως μία τέτοια κατάσταση! Μην ξεχνάτε πως εμείς οι γυναίκες μερικές φορές χανόμαστε μέσα στο πρόβλημα και δεν βλέπουμε καθαρά πως η λύση είναι μπροστά στα μάτια μας. Ποτέ δεν θα λύσουμε ένα πρόβλημα τραβώντας ο ένας από τη μία μεριά και ο άλλος από την άλλη. Πάντα ο πιο ψύχραιμος είναι αυτός που αναλαμβάνει να κατευνάσει τα πνεύματα. Σε μία τέτοια περίπτωση αυτόν τον ρόλο θα χρειαστεί να τον παίξουμε εμείς!

Διαβάστε Επίσης  Το μεγαλύτερο ψέμα που μπορεί να πει ένα ζώδιο!

Δεν μου έχει εμπιστοσύνη και πιέζομαι –  Γιατί συμπεριφέρεται  με αυτό τον τρόπο!
Σε τέτοιες περιπτώσεις τα συναισθήματα που δημιουργούνται μέσα μας είναι ανάμεικτα. Από τη μία πλευρά μπορεί να θιγόμαστε γιατί νιώθουμε ότι δεν αναγνωρίζει την προσωπικότητά μας και από την άλλη πλευρά πιεζόμαστε γιατί δημιουργούνται θέματα στην καθημερινότητα που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν αυτός ο άνθρωπος μας αγαπάει ή λειτουργεί εγωιστικά.  Ξαφνικά βρισκόμαστε με μπερδεμένες σκέψεις σχετικά με τα συναισθήματα κυρίως του άλλου και όχι με τα δικά μας. Πολλές φορές οι γυναίκες θέλοντας να καταλάβουμε τι νιώθει ο άλλος, στην αρχή μιας σχέσης, τον «προκαλούμε» λίγο. Οι άντρες όμως δεν θέλουν και πολύ για να χάσουν την εμπιστοσύνη τους σε εμάς αφού πολλές φορές η απάντησή τους όταν τους ρωτάμε γιατί δεν μας έχουν εμπιστοσύνη, έχει να κάνει με πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν και κυρίως στην αρχή της σχέσης. Σε κάποιες περιπτώσεις τους δικαιολογούμε και σε κάποιες άλλες είναι αδύνατο να συμβεί. Αν θεωρείται πως ένας άντρας δεν έχει ανασφάλεια κάνετε λάθος! Προβληματίζονται και αυτοί όσο εμείς σχετικά με τα συναισθήματα μας. Θεωρούν και οι ίδιοι πως όπως μπορεί ένας άντρας να παραστρατήσει άλλο τόσο μπορεί και μία γυναίκα. Αυτό συνήθως τους κάνει να μην μας έχουν εμπιστοσύνη και ασυναίσθητα μας πιέζουν. Μπορούν εύκολα να ξεφύγουν θέλοντας να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και να γνωρίζουν ακριβώς τις κινήσεις μας μέχρι και το τι σκεφτόμαστε.


.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν και σε εμάς τις γυναίκες και το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό! Το θέμα είναι να μην αφήνεις τον εαυτό σου να παρασύρεται δημιουργώντας προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Ουσιαστικά συνειδητοποιούμε ότι στην προσπάθειά τους να προλάβουν καταστάσεις που θα τους φέρουν σε δύσκολη θέση εκδηλώνουν συμπεριφορές που καταστρέφουν το παρόν. Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που χτίζεται σιγά σιγά όσο γνωρίζεις τον άλλον και τις αντιδράσεις του. Υπάρχει όμως και η περίπτωση να μην χτιστεί ποτέ αυτή η εμπιστοσύνη είτε γιατί διαφωνείς με την συμπεριφορά του άλλου είτε γιατί δεν είσαι σε θέση να την καταλάβεις. Έτσι λοιπόν οι άντρες κάποιες φορές θεωρούν πιο σωστό να μην δείξουν εμπιστοσύνη σε μία γυναίκα ειδικά αν οι εμπειρίες τους δεν ήταν τόσο καλές ώστε να μην βρεθούν για ακόμη μία φορά προ εκπλήξεων. Κάτι τέτοιο, σίγουρα, είναι άδικο και δημιουργεί άσχημες καταστάσεις. Δεν είναι περίεργο να μην έχουν αντιληφθεί καθόλου ότι πιεζόμαστε. Προτιμούν να έχουν τον έλεγχο με ότι μπορεί να σημαίνει για τους ίδιους. Φυσικά δεν μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη και την περίπτωση να μην μας έχει εμπιστοσύνη και να μας πιέζει γιατί βλέπει κάτι στο χαρακτήρα μας που τον τρομάζει και του δημιουργεί αμφιβολίες.

Διαβάστε Επίσης  Όταν ο Tραμπάκουλας έκανε όλη την Ελλάδα να ξεκαρδίζεται στα γέλια

Δεν μου έχει εμπιστοσύνη και πιέζομαι – Πώς να το αντιμετωπίσω
Αυτό που θέλουμε να καταλάβουμε είναι πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μία τέτοια κατάσταση. Πώς γίνεται να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του και να σταματήσει να μας πιέζει; Αν κάτι τέτοιο κρατήσει, για πάρα πολύ καιρό, σίγουρα η καθεμία από εμάς θα κουραζόταν. Έτσι λοιπόν είναι προτιμότερο όταν αντιληφθούμε ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο να δώσουμε την απαιτούμενη σημασία για να εξαφανιστεί όλο αυτό σιγά σιγά μέσα από τη σχέση μας. Μην περιμένετε να αλλάξει κάποιος τον τρόπο που σκέφτεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Κάντε τον να καταλάβει πως με αυτή του τη συμπεριφορά και σας απομακρύνει αλλά και φθείρεται ο ίδιος αφού μονίμως ζει μέσα στην ανασφάλεια. Όλοι μας θέλουμε να γνωρίζουμε τα ειλικρινή αισθήματα του ανθρώπου που έχουμε δίπλα μας. Όλοι μας θα πέφταμε από τα σύννεφα αν αισθανόμασταν ξαφνικά προδομένοι. Όλοι μας θέλουμε ξεκάθαρες κουβέντες. Δεν μπορούμε όμως μονίμως να ζούμε με τις σκέψεις πως μπορεί να συμβαίνει το αντίθετο. Αυτό πρέπει να καταλάβει και ο σύντροφός μας και να σταματήσει να χάνεται μέσα σε τέτοιου είδους ιστορίες. Με αυτό τον τρόπο χάνει το παρόν και δεν ζει κάθε στιγμή με την ίδια ένταση και το ίδιο πάθος όπως θα έπρεπε. Δεν απολαμβάνει την καθημερινότητα στη σχέση του.
Δεν υπάρχει λόγος να νιώθουμε μειονεκτικά με αυτήν τη στάση του συντρόφου μας κι ούτε να αλλάζουμε και να κλεινόμαστε στον εαυτό μας γιατί έτσι θα του ενισχύσουμε την άποψη που έχει για εμάς. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε μία υγιή σχέση τότε ο σύντροφός μας πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχει κανέναν λόγο να μη μας έχει εμπιστοσύνη και πόσο μάλλον να μας πιέζει τόσο πολύ. Όπως εμείς τον θέλουμε και τον αγαπήσαμε όπως είναι το ίδιο πρέπει να απαιτήσουμε και από αυτόν, διαφορετικά δεν υφίσταται η σχέση. Επιπλέον οι γυναίκες πρέπει να καταλάβουμε πως όσο πιο ξεκάθαρες είμαστε και όσο πιο ντόμπρα μιλάμε στο σύντροφό μας τόσο πιο πολύ θα μας καταλάβει και τόσο πιο πολύ εμπιστοσύνη θα μας έχει. Δεν χρειάζεται λοιπόν ούτε να κρύβεστε ούτε να κλείνεστε γιατί αυτό θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Δώστε του χρόνο να καταλάβει και να προσπαθήσει να το απομακρύνει όλο αυτό σιγά-σιγά από ανάμεσά σας. Επικροτήστε τις προσπάθειες του και εκτιμήστε την αυτά που κάνει να μη σας χάσει. Είναι πολύ σημαντικό για τους άντρες να τους δημιουργούμε ένα ασφαλή περιβάλλον και να αισθάνονται όμορφα και περήφανοι για τη γυναίκα που έχουν δίπλα τους!


.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *