Συνταγή: Φτιάξτε υγρά πανάκια καθαρισμού!

Συνταγή: Φτιάξτε υγρά πανάκια καθαρισμού!

Αντιβακτηριακά υγρά πανάκια καθαρισμού

Όλοι ξέρουμε και οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε τα υγρά πανάκια καθαρισμού μιας χρήσης για να καθαρίσουμε ή απολυμάνουμε τις επιφάνειες στο μπάνιο και την κουζίνα μας. Όμως όλα αυτά περιέχουν χημικά συστατικά ιδιαίτερα ερεθιστικά για το δέρμα και το αναπνευστικό, ενώ κάποια από αυτά ενοχοποιούνται και για καρκινογενέσεις και τερατογενέσεις. Επιπλέον, αυξάνουμε τον όγκο των μη ανακυκλώσιμων οικιακών αποβλήτων.


.

Η εναλλακτική λύση βρίσκεται στις καθαριστικές και απολυμαντικές ιδιότητες του ξυδιού και τις αντιβακτηριακές ιδιότητες των αιθέριων ελαιών!
Τι θα χρειαστούμε:

Διαβάστε Επίσης  Diy μάσκα προσώπου από πορτοκάλι και γιαούρτι για δέρμα σαν μωρό

Ένα γυάλινο βάζο με καπάκι, αρκετά μεγάλο για να χωράει το χέρι μας να πιάσει τα πανάκια (Προσοχή! Το δοχείο πρέπει να είναι γυάλινο και όχι πλαστικό, γιατί τα αιθέρια έλαια αντιδρούν με το πλαστικό)

Βαμβακερό ύφασμα κομμένο σε κομμάτια 25χ25 εκατοστά περίπου, 15 κομμάτια (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο παλιό φανελάκι)
3/4 κούπα νερό, κατά προτίμηση φιλτραρισμένο
3/4 κούπα λευκό ξύδι
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο περγαμόντο ή tee tree

Διαβάστε Επίσης  Πώς το στρες βλάπτει το πεπτικό σύστημα – Κάνει ό,τι και το junk food

Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά και τα τοποθετούμε στο βάζο. Ανακινούμε εάν χρειάζεται για να υγρανθούν όλα τα κομμάτια του υφάσματος. Πριν τα χρησιμοποιήσουμε, στραγγίζουμε τυχόν περίσσια υγρού. Μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο και να επανα-χρησιμοποιηθούν.

(Προσοχή! Τα πανάκια αυτά δεν είναι κατάλληλα για μαρμάρινες και πέτρινες επιφάνειες. Καλό είναι να μην χρησιμοποιηθούν σε ξύλινη επιφάνεια, γιατί μπορεί να αλλοιώσουν το λούστρο.)

Αφήστε μια απάντηση