Ποιο είναι το προφίλ του κυρίαρχου άνδρα

Ποιο είναι το προφίλ του κυρίαρχου άνδρα
Ποιο είναι το προφίλ του κυρίαρχου άνδρα

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του St Andrews βρήκαν πρόσφατα ότι απλές αλλαγές στην ηλικία και στο ύψος ενός άνδρα αυτόματα τον κάνουν να φαίνεται περισσότερο κυρίαρχος.




Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό, εκτός των άλλων, ρίχνει φως στο γιατί οι σκηνοθέτες του Hollywood επιλέγουν συγκεκριμένους τύπους ανδρών για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.


.





Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα γραφιστικό πρόγραμμα για να τροποποιήσουν φωτογραφίες ανδρών. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη κλήθηκαν να πουν τη γνώμη τους σχετικά με τους άνδρες βασισμένοι στο ύψος, την αρρενωπότητα και την ηλικία. Όταν οι ερευνητές έκαναν τους 25χρονους άνδρες να φαίνονται 8 εκατοστά ψηλότεροι, μια δεκαετία μεγαλύτεροι ή έκαναν το πρόσωπό τους πιο αρρενωπό, αυξάνοντας για παράδειγμα την προεξοχή των φρυδιών τους, οι συμμετέχοντες θεώρησαν ότι οι άνδρες έμοιαζαν περισσότερο κυρίαρχοι.


Το προφίλ του κυρίαρχου άνδρα επετεύχθη στο μέγιστο δυνατό αυξάνοντας το αντιλαμβανόμενο ύψος, ενισχύοντας την αντιλαμβανόμενη αρρενωπότητα και διατηρώντας την ηλικία του άνδρα γύρω στα 35.


Η κατανόηση του τι επηρεάζει την αντίληψη του στοιχείου της κυριαρχίας είναι σημαντική, σύμφωνα με τους ερευνητές, από τη στιγμή που η εμφάνιση που συνάδει με το προφίλ του κυριάρχου άνδρα μπορεί να έχει πολυάριθμες κοινωνικές συνέπειες που κυμαίνονται από υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις δοκιμασίες του στρατού μέχρι και υψηλά επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας στην εφηβεία.


Παράλληλα έχει βρεθεί πως τα άτομα που έχουν αυτό το προφίλ είναι οι επικρατέστεροι ηγέτες σε περιόδους ενδο-ομαδικών συγκρούσεων, ενώ παράλληλα είναι επιτυχημένοι στις ηγετικές θέσεις του επιχειρηματικού κόσμου.


Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι πολλά από τα αντιλαμβανόμενα χαρακτηριστικά του κυριάρχου άνδρα που εντοπίστηκαν στη μελέτη τα βλέπει κανείς και στην πραγματική ζωή. Οι ψηλότεροι άνδρες θεωρούνται οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι και η δύναμη ενός άνδρα σύμφωνα με την επικρατέστερη αντίληψη αυξάνεται μέχρι την ηλικία των 35.


Τέλος, οι ερευνητές τονίζουν ότι τα ευρήματά τους καθιστούν κατανοητές τις επιλογές των ηθοποιών, από τη στιγμή που στους περισσότερους ανδρικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους οι ηθοποιοί που επιλέγονται έχουν το προφίλ του κυρίαρχου άνδρα που αναδείχτηκε από τη μελέτη.


Πηγή: zougla.gr

Διαβάστε Επίσης  Tα ελληνικά σανδάλια που αποθέωσε η Vogue -Εμπνευσμένα από τη Τζάκι Ωνάση


.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *