Φτιάξτε μόνες σας στο σπίτι φυσική χαλάουα

Φτιάξτε μόνες σας στο σπίτι φυσική χαλάουα
Φτιάξτε μόνες σας στο σπίτι φυσική χαλάουα

Η χαλάουα είναι παρόμοια μέθοδος με το κερί, αλλά θεωρείτε πιο φυσική, αφού τα βασικά συστατικά της είναι το νερό, η ζάχαρη και το λεμόνι. Απολεπίζει την επιδερμίδα και αφήνει το δέρμα απαλό και λείο. Για


.

να μπορέσουμε να κάνουμε αποτρίχωση με χαλάουα θα πρέπει να γνωρίζουμε και τη διαδικασία της παρασκευής (πλάσιμο) της χαλάουας, αλλά και την περίτεχνη τεχνική της.
ΥΛΙΚΑ:


2 κουτ.σπ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουτ.γλ. χυμό λεμονιού
1-2 κουτ.γλ. νερό
1 κουτ.γλ. μέλι
2 σταγ. αιθέριο έλαιο της προτίμησης σας
Προτείνουμε αιθέριο έλαιο κανέλας ή τριαντάφυλλουΕΚΤΕΛΕΣΗ:Τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι όλα μαζί και τα ζεσταίνεται σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει και να γίνει το χρώμα του μείγματος σαν της καραμέλας. Μόλις δείτε ότι παίρνει σταθερή μορφή το ρίχνετε σε ένα μπολ και το αφήνετε ελαφρώς να κρυώσει. Παίρνετε με το χέρι σας ένα κομμάτι και ξεκινάτε να το πλάθεται σαν πλαστελίνη.


Οι κινήσεις σας θα πρέπει να έχουν τη φορά του ρολογιού. Πλάθουμε μέχρι να γίνει η χαλάουα μπεζ-χρυσή. Μην φοβηθείτε αν σας κολλάει στο χέρι πλάστε τη και με λίγο ζεστό νερό έχοντας βουτήξει τα δάχτυλά σας μπορείτε να την ξεκολλήσετε.
Αφού γίνει το χρώμα που θέλουμε σημαίνει ότι είναι έτοιμη για να κάνουμε αποτρίχωση. Απλώνουμε στην περιοχή της επιδερμίδας που θέλουμε να αποτριχώσουμε πάντα με τη φορά της τρίχας και αφαιρούμε με την ανάποδη.
Πηγή: teta.gr

Διαβάστε Επίσης  Παρθένα Ζωή: Η Σάρα καταφέρνει να το σκάσει και να εξαφανιστεί


.

Αφήστε μια απάντηση