7 λόγοι που είναι καλό να πίνετε νερό με τζίντζερ με άδειο στομάχι

 

7 λόγοι που είναι καλό να πίνετε νερό με τζίντζερ με άδειο στομάχι 

7 λόγοι που είναι καλό να πίνετε νερό με τζίντζερ με άδειο στομάχι

7 λόγοι που είναι καλό να πίνετε νερό με τζίντζερ με άδειο στομάχιΑν και είναι γνωστό περισσότερο για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, το τζίντζερ είναι επίσης καλό για την υγεία του πεπτικού σας συστήματος αλλά και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Δοκιμάστε το!

 

πιπερόριζα ή τζίντζερ είναι ένα φυσικό συστατικό που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά της σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ισχυρές ενώσεις που κάνουν καλό για πολλούς διαφορετικούς λόγους στην υγεία. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που πρέπει να το εντάξετε στη διατροφή σας, γι’ αυτό σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε γιατί είναι καλό να πίνετε νερό με τζίντζερ.

Συχνά χρησιμοποιείται σε πολλές εθνικές κουζίνες και για γαστρονομικούς σκοπούς, αλλά είναι επίσης απαραίτητο συστατικό που βρίσκει εφαρμογή σε πολλές φυσικές θεραπείες.

Επιπλέον, το τζίντζερ έχει αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να αποτελέσουν συμπληρωματική θεραπεία σε μια ποικιλία άλλων παθήσεων.

Στην πραγματικότητα, χάρη στην υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών, το τζίντζερ θεωρείται ένας από τους καλύτερους συμμάχους για την αναστροφή των βλαβών στα κύτταρα και την απομάκρυνση των τοξινών.

Το πιο ενδιαφέρον για το τζίντζερ είναι ότι μπορείτε να το ενσωματώσετε στη διατροφή σας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Επιπλέον, οι ιδιότητές του είναι οι πιο ευεργετικές όταν το καταναλώνετε με άδειο στομάχι.

Στο σημερινό άρθρο, θέλουμε να μοιραστούμε επτά λόγους για τους οποίους πρέπει να το καταναλώνετε. Στη συνέχεια, θα σας δώσουμε μια απλή συνταγή για να την εφαρμόζετε κάθε μέρα.

1. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

.Το νερό με τζίντζερ όταν καταναλώνετε με άδειο στομάχι αποτελεί μια καλή συνήθεια που μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος όταν αντιμετωπίζετε σχετικά προβλήματα.
Το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος και το κάλιο συμβάλλουν στη ρύθμιση των φλεγμονωδών καταστάσεων που συχνά προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος.

Επίσης, μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης στις αρτηρίες σας, βοηθώντας στην προστασία της καρδιάς σας.

Διαβάστε Επίσης  Μαϊντανός και παντζάρι: οι μεγάλοι σύμμαχοι του κυκλοφορικού

2. Προάγει την υγεία του πεπτικού συστήματος

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν νερό με τζίντζερ κάθε πρωί τείνουν να έχουν λιγότερα προβλήματα δυσπεψίας και δυσκοιλιότητας.

Αυτό συμβαίνει επειδή το τζίντζερ περιέχει μια μικρή ποσότητα ινών, μια θρεπτική ουσία που διευκολύνει τις υγιείς κινήσεις του εντέρου να αποβάλλει από το σώμα τα περιττώματα και τις άχρηστες ουσίες.

Τα φυσικά οφέλη του τζίντζερ βοηθούν στον έλεγχο των υπερβολικών οξέων του στομάχου και στη συσσώρευση αερίων στα έντερα.

3. Ελέγχει την κατακράτηση υγρών

Οι διουρητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του νερού με τζίντζερ το καθιστούν φυσική και υγιεινή επιλογή για την αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών.
Η ημερήσια πρόσληψη μπορεί να εξαλείψει τη συσσώρευση υγρών στους ιστούς σας, αυξάνοντας τα ενεργειακά σας επίπεδα και καθιστώντας σας λιγότερο ευάλωτους στην κόπωση.

4. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Η κατανάλωση νερού με τζίντζερ κάθε μέρα είναι ένας εύκολος τρόπος για να αποκτήσει το σώμα σας θρεπτικά συστατικά που βελτιώνουν την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού σας.

Αυτή η καλή συνήθεια θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τις άμυνές σας σε εγρήγορση, αφού προάγει την παραγωγή αντισωμάτων που εξουδετερώνουν τις επιβλαβείς επιδράσεις των μικροοργανισμών και των βακτηριδίων.

Αν πίνετε τζίντζερ με νερό με άδειο στομάχι θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε:

  • Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος
  • Βήχα και κρυολογήματα
  • Γρίπη
  • Κολπικές λοιμώξεις
  • Αυτοάνοσα νοσήματα

5. Ανακουφίζει τον πόνο στις αρθρώσεις

Το τζίντζερ χρησιμοποιείται ως φυσική θεραπεία για τον πόνο των μυών και των αρθρώσεων εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Το κύριο συστατικό του, η τζιντζερόλη, έχει αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά αποτελέσματα που ανακουφίζουν τον πόνο.

6. Εμποδίζει την εμφάνιση κράμπας

Οι άνθρωποι που είναι επιρρεπείς σε μυϊκές κράμπες θα βρουν μια φυσική και ασφαλή θεραπεία στο νερό με τζίντζερ.

Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα μετάλλων που βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων των ηλεκτρολυτών του σώματος και αποτρέπουν αυτόν τον τύπο αντίδρασης.

7. Προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα, το νερό με τζίντζερ είναι το τέλειο ρόφημα για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιδράσεων που έχουν οι ελεύθερες ρίζες στους ιστούς.
Αυτές οι ουσίες αναστέλλουν τις κυτταρικές βλάβες και αποτρέπουν χρόνιες παθήσεις όπως ο καρκίνος, η νόσος του Alzheimer και η αρθρίτιδα.

Επειδή το τζίντζερ βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματός σας, τα αποτελέσματά του ωφελούν επίσης την υγεία του δέρματός σας.

Τρόπος παρασκευής του νερό με τζίντζερ
Η προετοιμασία του νερού με τζίντζερ είναι πολύ απλή και δεν απαιτεί δαπανηρά υλικά ή υλικά που είναι δύσκολο να βρεθούν.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να περάσετε μερικά λεπτά την ημέρα για να απολαύσετε αυτά τα οφέλη.

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ (10 γρ.)
  • 3 φλιτζάνια νερό (750 ml)
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας βιολογικό μέλι (25 γρ.)
  • Οδηγίες παρασκευής
  1. Αρχικά, τρίψτε την πιπερόριζα μέχρι να πάρετε μια κουταλιά της σούπας. Στη συνέχεια, προσθέστε τη σε μια κατσαρόλα με τρία φλιτζάνια νερό.
  2. Έπειτα, βράστε το διάλυμα και αφήστε το να σιγοβράσει για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, πριν προσθέσετε το χυμό λεμονιού.
  3. Στη συνέχεια, κατεβάστε από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει και σερβίρετέ το με μια κουταλιά της σούπας μελιού για να αποκτήσει πιο γλυκιά γεύση.
  4. Πιείτε ένα φλιτζάνι με άδειο στομάχι και επαναλάβετε τρεις φορές την ημέρα, αν θέλετε.

Γνωρίζατε όλα αυτά τα οφέλη του τζίντζερ; Τώρα που μάθατε πόσο καλό κάνει στον οργανισμό σας, δοκιμάστε να το καταναλώνετε ακόμα και όταν δεν αισθάνεστε κάποια ενόχληση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *