Μάσκα προσώπου για τον καθαρισμό των πόρων!

Μάσκα προσώπου
Μάσκα προσώπου για τον καθαρισμό των πόρων!

Εύκολη, γρήγορη και οικονομική μάσκα για λιπαρά δέρματα. Εάν έχετε δέρμα που γυαλίζει, με διεσταλμένους πόρους και σας ταλαιπωρεί ο καθαρισμός του, αυτή η μάσκα θα σας λύσει τα χέρια.
Οι μάσκες του εμπορίου εκτός από ακριβές και με χημικά, είναι κάποιες φορές πολύ δυνατές, και στεγνώνουν εντελώς το δέρμα.

Με δυο απλά υλικά, γάλα και μαγειρική ζελατίνη σε σκόνη, φτιάχνουμε εύκολα μόνοι μας μια peel-off μάσκα, πολύ διασκεδαστική στην εφαρμογή της.

Διαβάστε Επίσης  7 έλαια που θα μεταμορφώσουν την εμφάνιση σας σε μία εβδομάδα

Η βασική αναλογία είναι:


.

1 κουταλάκι γλυκού ζελατίνη
2-2 ½ κουταλάκια γλυκού γάλα
Η αναλογία εξαρτάται από την πηκτικότητα της κάθε ζελατίνης αλλά οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Ίσως χρειαστεί να πειραματιστείτε μια-δυο φορές μέχρι να βρείτε την αναλογία που σας ικανοποιεί. Να έχετε στο νου σας όμως ότι αν βάλετε πολύ παραπάνω γάλα θα μείνει σαν ζελέ ακόμα κ όταν στεγνώσει και δεν θα έχει αποτελέσματα.

Ανακατώνετε αυτά τα δύο υλικά σε ένα μπολάκι και εφαρμόζετε ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο. Προσοχή να αποφύγετε την περιοχή των χειλιών αλλά ειδικά των ματιών γιατί όταν στεγνώσει η μάσκα γίνεται σκληρή και ακατάλληλη γι’ αυτές τις ευαίσθητες περιοχές.

Διαβάστε Επίσης  Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους στην Αττική

Περιμένετε μέχρι να στεγνώσει και μετά αρχίστε να την ξεφλουδίζετε. Έπειτα καθαρίστε τα υπολείμματα με χλιαρό νερό και τέλος ξεπλύνετε με κρύο για σύσφιξη των πόρων. Το δέρμα σας θα είναι αισθητά πιο λείο και καθαρό από την πρώτη εφαρμογή! Επαναλάβετε 1-2 φορές την εβδομάδα ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *