Τι κινδύνους κρύβει η laser αποτρίχωση;

laser αποτρίχωση
Τι κινδύνους κρύβει η laser αποτρίχωση
Το αισθητικό laser αποτελεί μία από τις πιο ενδεδειγμένες λύσεις αποτρίχωσης για βελούδινο δέρμα χάρη στην αποτελεσματικότητα του.

Εφαρμόζεται όπου υπάρχει αντιαισθητική τριχοφυϊα, ακόμα και στις πιο ευαίσθητες περιοχές όπως το πρόσωπο και το μπικίνι. Ο αριθμός των συνεδριών, η ακριβής μέθοδος που πρέπει να ακολουθηθεί, αλλά και η ασφάλεια σου είναι στα χέρια του ιατρού ή της αισθητικού της επιλογής σου.

Είναι όντως έτσι απλά τα πράγματα ή υπάρχουν κίνδυνοι για τους οποίους δεν έχεις ενημερωθεί; Η απάντηση είναι πως δυστυχώς δεν είναι και τόσο αθώο όσο πιστεύαμε, καθώς  ελλοχεύουν κίνδυνοι πολύ πιο σοβαροί από όσους θα μπορούσες να σκεφτείς (εγκαύματα, κοκκινίλες, οιδήματα, πανάδες).
Σύμφωνα με νέα μελέτη της Αμερικανικής Ένωσης Αισθητικής Ιατρικής κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαπενταετίας η χρήση laser για λόγους καθαρά αισθητικής αυξήθηκε ραγδαία, και μαζί με αυτήν μια πληθώρα ιατρικών προβλημάτων.


Κίνδυνος 1
Φωτοευαισθησία
Κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης, η επιδερμίδα μας δέχεται επίθεση από έντονες συχνότητες φωτός laser, πράγμα αφύσικο για τον οργανισμό μας. Έτσι, στην προσπάθεια του να «αντισταθεί» εκρίνονται διάφορες τοξίνες ή καταστρέφονται κάποιες δερματικές στοιβάδες ανάλογα και κάποιους άλλους εξωγενείς παράγοντες προκαλώντας φωτοευαισθησία στο δέρμα μας.
Κίνδυνος 2


.

Δερματοπάθειες
Οι γυναίκες που κάνουν laser σε εκτεταμένες περιοχές του σώματος τους, όπως πόδια και χέρια, κινδυνεύουν κατά 85% περισσότερο σε σύγκριση με τις υπόλοιπες που δεν χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη αποτριχωτική μέθοδο να αναπτύξουν δερματοπάθειες, ειδικότερα όσες ζουν σε χώρες με έντονη ηλιοφάνεια.
Κίνδυνος 3
Αποχρωματισμός & αύξηση σπίλων
Η μακροχρόνια χρήση laser-και ειδικά από μη κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό οδηγεί στον αποχρωματισμό των σκουρότερων επιδερμίδων. Ενώ, παράλληλα αυξάνονται οι σπίλοι στο σώμα μας (οι γνωστές ελιές που έχουμε στο δέρμα), με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες μελλοντικής κακοήθειας κάποιον από αυτούς.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί να επιλέξω βιολογικά αντιηλιακά ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *