Πόσα κιλά θα χάσετε αν αντικαταστήσετε ένα αναψυκτικό με νερό, χυμό, γάλα

Μπορείτε να γλιτώσετε δεκάδες θερμίδες και να χάσετε μερικά

 

περιττά κιλά χωρίς καθόλου κόπο απλώς και μόνο αν αντικαταστήσετε ένα αναψυκτικό με πολλή ζάχαρη με ένα ποτήρι νερό ή έστω χυμό φρούτων ή γάλα.

 

Σύμφωνα με έρευνα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Consumer Reports, περίπου 600 ml αναψυκτικού περιέχουν 119 φλιτζάνια ζάχαρη, την οποία μπορείτε να γλιτώσετε αν προτιμήσετε το νερό. Κάνοντας αυτή την αλλαγή συνήθεια, σε διάστημα ενός έτους θα αποφύγετε την πρόσληψη περίπου 23 κιλών επεξεργασμένης ζάχαρης!

 

bigstock 165942611

Τα αποτελέσματα θα φανούν φυσικά και στη ζυγαριά σας, αφού χωρίς να κάνετε άλλες αλλαγές στη διατροφή σας θα δείτε τον δείκτη να πέφτει περίπου κατά 7 κιλά!

 

Τα αναψυκτικά, εκτός από την υπερβολική ποσότητα ζάχαρης που περιέχουν, δεν έχουν γενικώς καμία διατροφική αξία, συμβάλλοντας έτσι στους αυξανόμενους δείκτες παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2 παγκοσμίως.

Διαβάστε Επίσης  Τα πολλά γεύματα επιταχύνουν το μεταβολισμό ;

 

Εκτός από το νερό, υπάρχουν και άλλες επιλογές ποτών και ροφημάτων για να γλιτώσετε θερμίδες. Για παράδειγμα, πίνοντας 240 ml γάλα με 2% λιπαρά αντί για τα 600 ml αναψυκτικού θα αποφύγετε σε βάθος ενός έτους την πρόσληψη 97 φλιτζανιών ζάχαρης και θα μειώσετε το βάρος σας περίπου κατά 3 κιλά. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι το γάλα είναι πλούσιο σε πολύτιμα συστατικά όπως το ασβέστιο, η βιταμίνη D, οι πρωτεΐνες και το κάλιο.

 

Επιλέγοντας τον χυμό πορτοκάλι (420 ml) αντί για το αναψυκτικό, θα αποφύγετε την πρόσληψη 47 φλιτζανιών ζάχαρης και θα δείτε τον δείκτη της ζυγαριάς να πέφτει κατά 1,5 κιλό. Καλό θα είναι βέβαια να προτιμήσετε τον φρέσκο χυμό, καθώς περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C και φυσικά σάκχαρα.

Διαβάστε Επίσης  Φασόλια για τον έλεγχο των υψηλών τριγλυκεριδίων

 

«Φαινομενικά μικρές αυξήσεις στις θερμίδες με το πέρασμα των χρόνων έχουν συμβάλει στην τρέχουσα επιδημία παχυσαρκίας στις ΗΠΑ, κάτι που υποδεικνύει ότι σχετικά μικρές αλλαγές είναι δυνατό να κάνουν τη διαφορά στην αντιμετώπισή της» αναφέρει η οργάνωση. Η μείωση της κατανάλωσης αναψυκτικών εκτιμάται ότι θα αποδώσει μεγαλύτερα οφέλη μεταξύ των νέων, καθώς «όσοι είναι υπέρβαροι στην παιδική ηλικία τείνουν να είναι υπέρβαροι και ως ενήλικες».

 

Το Κέντρο Ελέγχουν και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) επισημαίνει ότι η συχνή κατανάλωση αναψυκτικών με πολλή ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει στον διαβήτη, την καρδιοπάθεια, τη νεφρική νόσο, τη φθορά των δοντιών, την ουρική αρθρίτιδα και τη μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *