Μειώσεις δημοτικών τελών για επαγγελματίες από το δήμο Αθηναίων

Συνεχίζει και φέτος τη μείωση των δημοτικών τελών ο δήμος Αθηναίων, ενώ ειδικές κατηγορίες ,
όπως και τα προηγούμενα χρόνια απαλλάσσονται ή έχουν περαιτέρω μείωση. Επίσης από την αρχή του 2017 ο δήμος έχει θεσπίσει δύο ειδικούς συντελεστές για λιανικό εμπόριο και υπηρεσίες (π.χ. δικηγορικά γραφεία) πέραν του ξεχωριστού συντελεστή για τους σταθμούς αυτοκινήτων, έτσι ώστε να είναι πιο δίκαια η χρέωση των επαγγελματιών και επιχειρήσεων όσον αφορά την παραγωγή των απορριμμάτων τους. 

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι λίγες δεκάδες επαγγελματίες αυτών των κατηγοριών έχουν αξιοποιήσει τη δυνατότητα που τους παρέχεται για μειωμένα τέλη, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη τύπου σήμερα η αρμόδια αντιδήμαρχος Εμπορίου, Ανάπτυξης & Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων, Νέλλη Παπαχελά. Οι μειώσεις αυτές, όπως τόνισε, εντάσσονται στο πλαίσιο της υλοποίησης της δέσμευσης του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη , για μείωση 20% όλων των δημοτικών τελών εντός αυτής της θητείας της Δημοτικής Αρχής . 

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, για το 2018 διατηρούνται στο σημερινό τους ύψος ( 1,55ευρώ/τμ) τα οικιακά τέλη , τα οποία όμως από το 2013 έχουν μειωθεί κατά 6% ( ήταν 1,65 ευρώ/τμ). Επίσης απαλλάσσονται από την καταβολή τελών πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άποροι ενώ μειωμένα κατά 50% είναι τα τέλη για μονογονεϊκές οικογένειες και αναπήρους. Ο επαγγελματικός συντελεστής μειώνεται και διαμορφώνεται σε 5,60 ευρώ /τμ για το λιανικό εμπόριο ( 14% από το 2014) ,5,40ευρώ/τμ για τις υπηρεσίες (17% μείωση από το 2014) ενώ παραμένει στα 6,24 ευρώ /τμ για επαγγελματικές δραστηριότητες με μεγαλύτερη ποσότητα απορριμμάτων , που επίσης σε σχέση με το 2014 είναι μειωμένος κατά 4%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Επίσης  Μαριάννα Τουμασάτου & Αλέξανδρος Σταύρου: Ο έρωτας καλά κρατεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *