Το γιαούρτι «superfood» του σεξ, σύμφωνα με έρευνα

Το γιαούρτι «superfood» του σεξ, σύμφωνα με έρευνα

Nτομάτες, σκόρδο και σολομός: η μαγική συνταγή για έναν υγιεινό γυναικείο κόλπο και όχι μόνο.

 

Σε καθημερινή βάση οι γυναίκες δεν θα πρέπει να στερούνται το ελληνικό γιαούρτι. Η κατανάλωση του ελληνικού γιαουρτιού διατηρεί σε εξαιρετική κατάσταση την υγεία του γυναικείου κόλπου καθώς εμπεριέχει προβιοτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση των κακών βακτηριδίων.


«Ο λόγος για τον οποίο είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία το ελληνικό γιαούρτι είναι επειδή περιέχει προβιοτικά», δηλώνουν διατροφολόγοι.

Οι τροφές αυτές- γιαούρτι,ντομάτες,σκόρδο και σολομός- εξασφαλίζουν μία καλύτερη σεξουαλική ζωή καθώς επίσης διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα το PH του γυναικείου κόλπου.

Διαβάστε Επίσης  Hμέρα του Αγίου Βαλεντίνου: 5 λόγοι για να ΜΗΝ κάνεις σεξ

Όπως υποστηρίζει η διατροφολόγος Λίντι Κοέν από το Σίδνει της Αυστραλίας, οι τροφές που καταναλώνουμε επηρεάζουν την διάθεση αλλά και την σεξουαλική μας υγεία.


«Το φαγητό επηρεάζει κάθε ζωτικό όργανο στο σώμα μας και όταν τρεφόμαστε σωστά, βοηθάμε στο να έχουμε ισορροπημένα επίπεδα pH στην “ευαίσθητη περιοχή” αφυπνίζοντας παράλληλα την σεξουαλική μας ζωή», επισημαίνει η Αυστραλή διατροφολόγος.


Από το ελληνικό γιαούρτι και το σολομό μέχρι το πράσινο τσάι και το σκόρδο, τα θρεπτικά αυτά τρόφιμα πρέπει να συμπεριληφθούν απαραιτήτως στη διατροφή μας.

Διαβάστε Επίσης  Χορτοφαγία: Πώς επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή


«Η διατήρηση των επιπέδων pH στον γυναικείο κόλπο είναι πολύ σημαντική.Για το λόγο αυτό η κατανάλωση των σωστών τροφίμων μπορεί να κρατήσει τον κόλπο λιπαρό ενισχύοντας τη λίμπιντο και κατά συνέπεια την ερωτική διάθεση».


Σε ότι αφορά τις γυναίκες που έχουν δυσμηνόρροια, η Αυστραλή διατροφολόγος προτείνει την κατανάλωση σολομού,ο οποίος έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ωμέγα – 3 που απαλύνουν τον πόνο της εμμηνόρροιας.


Από την πλευρά του ,το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή της ουροδόχου κύστης, όπως αναφέρει η Λίντι Κοέν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *