«Φρένο» σε Μέσα Μεταφοράς και αυτή την εβδομάδα: Δείτε ποιες μέρες

«Φρένο» σε Μέσα Μεταφοράς και αυτή την εβδομάδα.fiftififti.eu«Φρένο» σε Μέσα Μεταφοράς και αυτή την εβδομάδα: Δείτε ποιες μέρες

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για την ερχόμενη εβδομάδα σε τρένα και προαστιακό, προαναγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) με βασικό αίτημα τις Συλλογικές Συμβάσεις ΕργασίαςΣυλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο.

Συγκεκριμένα, για την Τρίτη 8 Οκτωβρίου έχει ανακοινώσει τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας, μεταξύ 05:00 και 08:00, 13:00 και 16:00, 21:00 με 24:00 – και αναμένεται να έχει επιπτώσεις σε όλα τα δρομολόγια που έχουν επίσημη ώρα αναχώρησης ή άφιξης κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας.

Την επόμενη μέρα, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία.

Διαβάστε Επίσης  Τήνος: Καταχειροκροτήθηκε 86χρονος μετά του βαρύ του ζεϊμπέκικο σε πανηγύρι

Να σημειωθεί πως τις ώρες των στάσεων εργασίας, καθώς και την ημέρα της 24ωρης απεργίας, το μετρό δεν θα κινείται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

«Η ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία που επιδεικνύει η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως προς το ζήτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην καλύπτονται από συλλογική σύμβαση, και να τίθεται σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, ενόψει μάλιστα και της συγχώνευσης της εταιρείας που πρόσφατα εξαγγέλθηκε.

Διαβάστε Επίσης  Κορονοϊός: Αρχίζουν σαρωτικοί έλεγχοι για ανεμβολίαστους σε καταστήματα εστίασης

Η συλλογική σύμβαση εργασίας του ΟΣΕ που έχει ήδη υπογραφεί από το Μάρτιο και βρίσκεται «εγκλωβισμένη» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να τύχει της έγκρισης της κυβέρνησης για ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

«Αντιδρούμε στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, μέσω του οποίου προωθούνται πρωτόγνωρες διαδικασίες, που όχι μόνο καταπατούν τα εργασιακά μας δικαιώματα – όσα μας έχουν απομείνει – αλλά προωθούνται και διαδικασίες ηλεκτρονικού φακελώματος των συνδικάτων», καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *