6 λόγοι που η γάτα σου δεν πηγαίνει στην άμμο για την ανάγκη της

6 λόγοι που η γάτα σου δεν πηγαίνει στην άμμο για την ανάγκη της

Τι μπορεί να φταίει και κάνει τις ανάγκες της οπουδήποτε αλλού στο σπίτι;

1. Οργανικά προβλήματα. Αν αρχίσει ξαφνικά να μη χρησιμοποιεί την αμμολεκάνη, μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας όπως η ουρολοίμωξη. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις λοιπόν είναι να συζητήσεις με τον κτηνίατρο αυτή την απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά της.

2. Μέγεθος αμμολεκάνης. Ίσως το δοχείο της άμμου της να μην είναι αρκετά μεγάλο ώστε να της επιτρέπει να κάνει τις απαραίτητες μανούβρες. Μήπως δεν της έχεις αλλάξει αμμολεκάνη από τότε που ήταν μικρό γατάκι;

3. Ακατάλληλη αμμολεκάνη για τη γάτα σου. Κάποιες γάτες προτιμούν σκεπασμένες αμμολεκάνες και άλλες ανοιχτές. Αν η δική σου σνομπάρει επιδεικτικά τη λεκάνη που της έχεις πάρει, δοκίμασε έναν άλλο τύπο, που ίσως να τη βολεύει περισσότερο.

Διαβάστε Επίσης  Γάτα: Ενδείξεις κακής υγείας

4. Τοποθέτηση αμμολεκάνης σε ακατάλληλο σημείο. Μήπως έχεις τοποθετήσει το δοχείο της άμμου σε κάποιο μέρος όπου η γάτα σου δεν έχει εύκολη πρόσβαση; Ή μήπως, αντιθέτως, βρίσκεται σε έναν πολυσύχναστο χώρο του σπιτιού; Η ιδανική τουαλέτα για τη γάτα πρέπει να της προσφέρει μια σχετική απομόνωση και ταυτόχρονα να είναι εύκολα προσβάσιμη από το ζώο. Όπως συμβαίνει και με τις δικές μας τουαλέτες δηλαδή.

5. Στρες. Μια αλλαγή στο περιβάλλον της γάτας, για παράδειγμα μια μετακόμιση ή η υιοθεσία ενός ακόμη ζώου, μπορεί να της προκαλέσει στρες, το οποίο με τη σειρά του να οδηγήσει σε ξαφνικές αλλαγές στη συμπεριφορά της όπως στην άρνησή της να πάει στην άμμο.

Διαβάστε Επίσης  Για ποιο λόγο τρίζει τα δόντια του ο σκύλος σου;

6. Βρόμικη αμμολεκάνη. Αν μοιράζονται το ίδιο νοικοκυριό περισσότερες από μία γάτες ή αν δεν καθαρίζεις συχνά την αμμολεκάνη της γάτας σου (καλό είναι να αφαιρείς τις επιφανειακές ακαθαρσίες σε καθημερινή βάση, ιδανικά δύο φορές τη μέρα), ίσως εκείνη τη θεωρεί βρόμικη και αρνείται να τη χρησιμοποιήσει. Οι γάτες είναι ιδιαίτερα σχολαστικές με την καθαριότητα, κι αυτό αφορά και την τουαλέτα τους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *