Που οφείλεται η τριχόπτωση στα κουνέλια

 

Που οφείλεται η τριχόπτωση στα κουνέλια

Που οφείλεται η τριχόπτωση στα κουνέλια

 

Η τριχόπτωση στα κουνέλια είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί αρκετά τους κηδεμόνες τους. Γνώστη και ως αλωπεκία, έχει διάφορες αιτίες και με την έγκυρη διάγνωση και την κατάλληλη θεραπεία θα περιορίσουμε τα έντονα φαινόμενα.

Η αλωπεκία είναι η πλήρης ή μερική έλλειψη τριχών σε περιοχές όπου φυσιολογικά υπάρχουν τρίχες. Αυτή η συχνή διαταραχή στα κουνέλια μπορεί συχνά να είναι το σύμπτωμα μιας άλλης αιτίας, όπως μόλυνση, τραύμα ή ανοσολογική διαταραχή. Για τα κουνέλια, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία, φυλή ή φύλο που να είναι πιο επιρρεπής σε αυτή τη διαταραχή.

Διαβάστε Επίσης  Τι σκύλο να επιλέξετε για μέσα στο σπίτι

 

Αιτίες

Η αλωπεκία σχετίζεται με κάποιου είδους διαταραχή της ανάπτυξης των τριχοθυλακίων. Αυτό μπορεί να προκύψει από διάφορες αιτίες, όπως:

Το κουνέλι μασάει ή τραβάει τις τρίχες των συγκατοίκων του στο κλουβί, η τριχόπτωση εμφανίζεται κυρίως στα πλευρά.

 

Διάγνωση

Μπορεί να γίνει απόξεση του δέρματος και βιοψία για τον αποκλεισμό τυχόν βακτηριακών, παρασιτικών ή μυκητιασικών λοιμώξεων. Οι πρόσθετες εξετάσεις που μπορούν να διεξαχθούν περιλαμβάνουν ανάλυση ούρων, εξετάσεις αίματος και ακτινογραφίες.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να φτιάξετε κέικ με τόνο για τη γάτα σας

 

Θεραπεία

Η θεραπεία και τα φάρμακα που συνταγογραφούνται εξαρτώνται ειδικά από την υποκείμενη αιτία της αλωπεκίας. Διατίθενται φάρμακα για τη θεραπεία παρασίτων, όπως ακάρεα του αυτιού ή ψύλλοι, καθώς και φάρμακα για τη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων. Φυσικά, εάν η αιτία είναι πιο σοβαρή, όπως π.χ. σχετίζεται με όγκο, μπορεί να χρειαστούν πιο δραστικά μέτρα, όπως χημειοθεραπεία.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *