Η Γη της Ελιάς: «Δεν μπορεί η μάνα μου να σκότωσε άνθρωπο»

 

Η Γη της Ελιάς: «Δεν μπορεί η μάνα μου να σκότωσε άνθρωπο»

Η Γη της Ελιάς: «Δεν μπορεί η μάνα μου να σκότωσε άνθρωπο»

 

Η είδηση πως η Αρετή δίνει κατάθεση για τον φόνο του Τάσου αναστατώνει τη Βασιλική, η οποία δεν μπορεί να πιστέψει ότι η μητέρα της έκαψε ζωντανό έναν άνθρωπο, όπως θα δούμε στην Γη της Ελιάς.

«Δεν τα πιστεύω αυτά που ακούω. Δεν μπορεί η μάνα μου να σκότωσε άνθρωπο.

Πρέπει να πάω να τη δω, να τη ρωτήσω, να μου μιλήσει. Δεν το πιστεύω», λέει η Βασιλική και φεύγει για το τμήμα. Λίγο αργότερα, η Αρετή της ορκίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με τον φρικτό θάνατο του Τάσου.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: Άγριος καυγάς ανάμεσα σε Μέλπω και Αρετή

«Δεν το έκανα εγώ, κόρη μου! Λέω αλήθεια, μα πώς μπορείς να πιστεύεις ότι θα έκανα κάτι τέτοιο, κορόνα μου», ισχυρίζεται, αλλά η Βασιλική έχει τις αμφιβολίες της.

Στο μεταξύ, ο Κουράκος μαθαίνει από τα στοιχεία της έρευνας ότι η Αρετή είχε προμηθευτεί δύο μπιτόνια με βενζίνη τις προηγούμενες ημέρες και η θέση της δυσχεραίνει. Τα στοιχεία εναντίον της είναι συντριπτικά και οι κάτοικοι της Αρεόπολης είναι διχασμένοι, αφού πολλοί από αυτούς πιστεύουν στην ενοχή της.

Σε απόγνωση βρίσκεται η Βασιλική και απευθύνεται στον Λυκούργο για βοήθεια:

Διαβάστε Επίσης  Άγρια Γη: Ο Ορέστης «στριμώχνει» την Όλγα

«Σας παρακαλώ κάντε κάτι να σώσετε τη μάνα μου», τον ικετεύει, αλλά εκείνος έχει ηθικούς ενδοιασμούς, αφού είναι σίγουρος ότι η Αρετή είναι ένοχη. «Δεν θέλω να εμπλακώ, κόρη μου. Δυστυχώς όλα τα στοιχεία, απ’ όσο μαθαίνω, είναι εναντίον της και δείχνουν πως η Αρετή έβαλε τη φωτιά», της ομολογεί.

Τελικά, όμως, ο Λυκούργος αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Αρετής, αλλά ο εισαγγελέας και ο δικαστής διατάζουν την προφυλάκισή της.

Ο Φίλιππος είναι σίγουρος πως η Αρετή είναι ένοχη κι αυτό μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα σε εκείνον και τη Βασιλική.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *