Η Γη της Ελιάς: «Δεν μπορεί η μάνα μου να σκότωσε άνθρωπο»

 

Η Γη της Ελιάς: «Δεν μπορεί η μάνα μου να σκότωσε άνθρωπο»

Η Γη της Ελιάς: «Δεν μπορεί η μάνα μου να σκότωσε άνθρωπο»

 

Η είδηση πως η Αρετή δίνει κατάθεση για τον φόνο του Τάσου αναστατώνει τη Βασιλική, η οποία δεν μπορεί να πιστέψει ότι η μητέρα της έκαψε ζωντανό έναν άνθρωπο, όπως θα δούμε στην Γη της Ελιάς.

«Δεν τα πιστεύω αυτά που ακούω. Δεν μπορεί η μάνα μου να σκότωσε άνθρωπο.

Πρέπει να πάω να τη δω, να τη ρωτήσω, να μου μιλήσει. Δεν το πιστεύω», λέει η Βασιλική και φεύγει για το τμήμα. Λίγο αργότερα, η Αρετή της ορκίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με τον φρικτό θάνατο του Τάσου.

Διαβάστε Επίσης  Το Ναυάγιο: Aνθρωποι παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή καταφεύγοντας σε ακραίες πράξεις

«Δεν το έκανα εγώ, κόρη μου! Λέω αλήθεια, μα πώς μπορείς να πιστεύεις ότι θα έκανα κάτι τέτοιο, κορόνα μου», ισχυρίζεται, αλλά η Βασιλική έχει τις αμφιβολίες της.

Στο μεταξύ, ο Κουράκος μαθαίνει από τα στοιχεία της έρευνας ότι η Αρετή είχε προμηθευτεί δύο μπιτόνια με βενζίνη τις προηγούμενες ημέρες και η θέση της δυσχεραίνει. Τα στοιχεία εναντίον της είναι συντριπτικά και οι κάτοικοι της Αρεόπολης είναι διχασμένοι, αφού πολλοί από αυτούς πιστεύουν στην ενοχή της.

Σε απόγνωση βρίσκεται η Βασιλική και απευθύνεται στον Λυκούργο για βοήθεια:

Διαβάστε Επίσης  Άγρια Γη – Σοκ: Ο Άρης αντικρίζει την μητέρα του σε ίδρυμα, με χάπια

«Σας παρακαλώ κάντε κάτι να σώσετε τη μάνα μου», τον ικετεύει, αλλά εκείνος έχει ηθικούς ενδοιασμούς, αφού είναι σίγουρος ότι η Αρετή είναι ένοχη. «Δεν θέλω να εμπλακώ, κόρη μου. Δυστυχώς όλα τα στοιχεία, απ’ όσο μαθαίνω, είναι εναντίον της και δείχνουν πως η Αρετή έβαλε τη φωτιά», της ομολογεί.

Τελικά, όμως, ο Λυκούργος αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Αρετής, αλλά ο εισαγγελέας και ο δικαστής διατάζουν την προφυλάκισή της.

Ο Φίλιππος είναι σίγουρος πως η Αρετή είναι ένοχη κι αυτό μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα σε εκείνον και τη Βασιλική.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *