Η Γη της Ελιάς: Ο μάρτυρας που σώζει την Αρετή από την φυλακή

 

Η Γη της Ελιάς: Ο μάρτυρας που σώζει την Αρετή από την φυλακή

Η Γη της Ελιάς: Ο μάρτυρας που σώζει την Αρετή από την φυλακή

 

Στο κρατητήριο βρίσκεται η Αρετή κατηγορούμενη για τον φόνο του Τάσου, ωστόσο ένας μάρτυρας την σώζει τελευταία στιγμή, όπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια της σειράς Η Γη της Ελιάς.

Η Χάιδω εξηγεί στον Φίλιππο πόσο δύσκολη είναι η θέση της Αρετής, εκείνος όμως φαίνεται να μην συμμερίζεται ούτε την αγωνία της Βασιλικής. «Καλά, δεν τα στενοχωρηθώ κιόλας..

Τον έκαψε τον άνθρωπο, τον ξερόψησε!», λέει ενώ παράλληλα ο Κουράκος ανακρίνει την Αρετή, η οποία ισχυρίζεται πως όλο το βράδυ ήταν στο σπίτι με την Ασπασία. Έτσι, ο αστυνόμος καλεί για κατάθεση την Ασπασία, η οποία θέλοντας να σώσει τη ξαδέρφη της δίνει το ψεύτικο άλλοθι για να μπορέσει να την καλύψει.

Διαβάστε Επίσης  Άγριες Μέλισσες, η Ελένη συλλαμβάνεται με εντολή Ακύλα

Όμως αργότερα, η Ασπασία ζητάει από τον Ορέστη να μην πει στον Κουράκο ότι το βράδυ που πήρε ο φούρνος φωτιά και κάηκε ο Τάσος, αποκοιμήθηκε στο σπίτι του γιατί έτσι θα κάψει την Αρετη.

«Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Ο αστυνόμος για να πάρει την Αρετή για ανάκριση έχει κάποια στοιχεία εναντίον της. Κι αυτό που κάνεις λέγεται συγκάλυψη Ασπασια», της εξηγεί εκείνος, όμως η Ασπασία επιμένει ότι η ξαδέρφη της μπορεί να τσακώνεται με όλους, αλλά δεν είναι φόνισσα.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς – Ισίδωρος: «Πιάσε την Ιουλία και βάλτης μυαλό»

«Βρε παιδί μου σε παρακαλώ, σε ικετεύω μη πας και το πεις στον αστυνόμο.. Είπα ψέματα και θα έχω επιπτώσεις!», τον παρακαλεί, αλλά ο Ορέστης είναι ανένδοτος:

«Τίποτα δεν θα πάθεις, μην ανησυχείς! Αλλά τα ψέματα δεν θα βοηθήσουν την ξαδέρφη σου, το μόνο σίγουρο!».

Έτσι, λοιπόν, ο Ορέστης λίγο αργότερα πηγαίνει στον Κουράκο και του αποκαλύπτει αυτό που του ζήτησε η Ασπασία. «Εντάξει. Έτσι κι αλλιώς έχω ένα μάρτυρα που είδε την Αρετή στον δρόμο αργά προχθές τη νύχτα. Πάντως σ΄ ευχαριστώ που ήρθες να μου το πεις!!», του υπόσχεται ο Κουράκος.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *