Μαύρο Ρόδο: Έτσι αντιδρά ο Σαράντος μετά την αποκάλυψη της αλήθειας

Ο Γεράσιμος νοσηλεύεται σε νευρολογική κλινική και μέσα στο παραμιλητό του, θα ξεστομίσει αλήθειες που θα ανάψουν φωτιές.
«Σ’ αγαπώ…δεν είναι κακό…γιατί να είναι κακό; Ελισάβετ…όχι!! Όχι….όχι, δεν σ’ αφήνω…τον σκότωσα!

Μην φοβάσαι, μην τρέχεις! Ελισάβετ!!! Μην φεύγεις…!!!», παραμιλάει και βάζει τα κλάματα, ενώ η Ευτυχία και ο Μανώλης είναι σε απόγνωση. «Έπρεπε να το κάνω, δεν γινόταν αλλιώς…Γι’ αυτό τον σκότωσα!», συνεχίζει ο Γεράσιμος, κι εκείνη τη στιγμή μπαίνει μέσα ο Σαράντος.

«Δεν με θέλει μαμά… δεν θέλει… δεν με αγαπάει…Εγώ όμως την έσωσα, την γλίτωσα από αυτόν… αν δεν ήμουν εγώ, θα της είχε κάνει κακό…!» λέει ο Γεράσιμος και η Ευτυχία πιάνει τον Σαράντο από το μπράτσο και τον βγάζει έξω με το ζόρι…

 

Αργότερα, ο Γεράσιμος φαίνεται να έχει ηρεμήσει, αλλά συνεχίζει να παραμιλάει και μάλιστα έχει παραισθήσεις και βλέπει στην πόρτα του δωματίου τον Διακοσάββα. «Όχι, φύγε! Φύγε κάθαρμα! Εγώ σε κανόνισα έτσι όπως σου άξιζε!

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς – Τρόμος για τον Λυκούργο: «Την βάψαμε…»

Ήθελες να πειράξεις την Ελισάβετ, να απλώσεις τα βρωμόχερά σου επάνω της, γι’ αυτό σε σκότωσα! Δεν θα σε άφηνα να της κάνεις κακό! Κανέναν! Κανέναν… δεν θα άφηνα να την ακουμπήσει!!!», φωνάζει.

Ο Γεράσιμος σηκώνεται από το κρεβάτι του και βγαίνει έξω στον διάδρομο. «Τι θέλει εδώ ο Διακοσάββας; Αφού εγώ τον σκότωσα! Ποιος τον έφερε εδώ; Εσύ!;» Ο Σαράντος κοιτάζει άναυδος τον Γεράσιμο και προσπαθεί να καταλάβει τα όσα λέει, ενώ η Ευτυχία ταραγμένη παλεύει να σταματήσει τον γιο της.

«Μην τον ξεσυνερίζεσαι, καταλαβαίνεις την κατάστασή του»,
λέει η Ευτυχία στον Σαράντο, αλλά ο Γεράσιμος συνεχίζει να είναι στην ίδια κατάσταση και να επιμένει πως στο δωμάτιο μέσα είναι ο Διακοσάββας.

Διαβάστε Επίσης  Έρωτας Φυγάς: Η Nτάνη Γιαννακοπούλου επιβεβαίωσε το πρόωρο τέλος

«Γεράσιμε, δε γίνεται αυτό που λες. Δεν μπορεί να είναι εκεί. Ο πατέρας μου δε ζει. Έχει πεθάνει εδώ και χρόνια», του λέει ο Σαράντος σαστισμένος κι εκείνος τον πλησιάζει μιμείται το ύφος του Διακοσάββα και του λέει: «Το ξέρω αυτό.

Πολύ καλά μάλιστα. Και ξέρεις ποια ήταν η τελευταία του κουβέντα; “Ποιος είναι γέρος, ρε μούλε; Ξέρεις τι θα της κάνει ο γέρος;” Αυτά ήταν τα τελευταία του λόγια.

Για την Ελισάβετ τα έλεγε αυτά. Ναι, για την Ελισάβετ. Ο αθεόφοβος. Αλλά δεν έκανε τίποτα ξανά ποτέ». Ο Σαράντος ταραγμένος φεύγει, ενώ η Ευτυχία σε απόγνωση στέκεται και κοιτάζει τον Γεράσιμο…

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *