Vegan μους σοκολάτας

 

Vegan μους σοκολάτας

Vegan μους σοκολάτας

 

Αυτή η γρήγορη και εύκολη vegan μους σοκολάτας είναι ένα εξαιρετικό επιδόρπιο. Φτιαγμένο με μεταξωτό τόφου, είναι ακόμη πλούσιο σε πρωτεΐνη!

 

Συστατικά

Για τη μους σοκολάτας

300g τόφου, στραγγισμένο
150g vegan μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια

1 λοβό βανίλιας, μόνο σπόροι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο αστεροειδή γλυκάνισο

2 κουταλιές της σούπας μελάσα
σιρόπι αγαύης, για γεύση

20g καβουρδισμένα αμύγδαλα, για το σερβίρισμα

 

Για την κηρήθρα

100g άχνη ζάχαρη
100g σιρόπι γλυκόζης

2 κουταλιές της σούπας golden syrup
πρέζα σόδα

 

Για τα βερίκοκα

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
4 αποξηραμένα βερίκοκα

1 αστεροειδής γλυκάνισος
πρέζα ζάχαρη

Διαβάστε Επίσης  Ταρτάκια με αποξηραμένα σύκα και μπλε τυρί

 

Μέθοδος

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το τόφου, τον αλεσμένο αστεροειδή γλυκάνισο, τους σπόρους βανίλιας, τη μελάσα και το σιρόπι αγαύης και ανακατεύετε με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει μεταξένιο λείο.

Λιώστε τη σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα, πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, προσέχοντας να μην ακουμπήσει το μπολ με το νερό. Διπλώστε μέσα στο τόφου. Ρίχνετε το μείγμα ανάμεσα σε 4 ποτήρια και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να δέσει.

Για να φτιάξετε την κηρήθρα, στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το golden σιρόπι και ζεσταίνουμε μέχρι να φτάσει στους 145C. (Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 5 λεπτά). Ανακατέψτε γρήγορα τη σόδα. Προσοχή γιατί το μείγμα θα φουσκώσει πολύ ξαφνικά. Αδειάζετε γρήγορα στο ταψί. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να σκληρύνει.

Διαβάστε Επίσης  Eύκολο σπιτικό παγωτό βανίλια

Για να φτιάξετε τα βερίκοκα, ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Προσθέστε τα βερίκοκα και τον αστεροειδή γλυκάνισο και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν τα βερίκοκα. Πασπαλίζουμε από πάνω ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσει.

Για να σερβίρετε, πασπαλίζετε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα πάνω από τη μους και σερβίρετε με τα βερίκοκα και τα κομμάτια της κηρήθρας.

 

Καλή απόλαυση!

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *