Ρεβίθια με σουπιές

 

Ρεβίθια με σουπιές

Ρεβίθια με σουπιές

Παναγιώτα Καρακασίδου / Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Συνήθως συνδυάζουμε τα θαλασσινά μας με ρύζι ή ζυμαρικά , αυτή η συνταγή προσφέρει μια εναλλακτική άποψη συνδυάζοντας τις σουπιές με όσπρια ανεβάζοντας έτσι την πρωτεϊνική πρόσληψη του γεύματος. Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε φώσφορο , μαγνήσιο , ασβέστιο και σίδηρο καθώς και βιταμίνες της ομάδας Β , βιταμίνες Κ Ε και C καθώς και πρωτεΐνες .

Εδώ συνδυάζεται με υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη όπως αυτή της σουπιάς. Η ντομάτα με το λυκοπένιο προσφέρει έντονη αντιοξειδωτική δράση . Η παρουσία του πράσου ,που είναι εξαιρετικό διουρητικό, ενισχύει την συνταγή με βιταμίνη Β6 , C , φολικό οξύ , σίδηρο ασβέστιο και ιώδιο .

Διαβάστε Επίσης  Πεντανόστιμοι ντοματοκεφτέδες φούρνου

Ρεβίθια με σουπιές

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ

Ένα κιλό σουπιές
400 γρ. ρεβίθια

2 ξερά κρεμμύδια
2 ντομάτες ψιλοκομμένες

½ ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
1 πράσο

¼ ματσάκι άνηθο
φρέσκια ρίγανη

Το χυμό ενός λεμονιού
6 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια για ένα- δύο 24ωρα ( αλλάζοντας το νερό τουλάχιστον 3 φορές το 24ωρο ) μετά από δύο 24ωρα στραγγίζουμε τα ρεβίθια . Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με ένα ξερό κρεμμύδι ( χωρίς να το κόψουμε ) και τα βράζουμε για μία ώρα .

Σε μια άλλη κατσαρόλα αχνίζετε ψιλοκομμένα το ξερό κρεμμύδι , τα φρέσκα κρεμμύδια και το πράσο . Μόλις μαραθούν προσθέτετε την σουπιά και το χυμό λεμονιού και τα αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά ή μισή ώρα (ανάλογα με το μέγεθος της σουπιάς ) . Στη συνέχεια συμπληρώνετε την ντομάτα, τα υπόλοιπα μυρωδικά , ρίγανη , πιπέρι , αλάτι και το ελαιόλαδο και τα αφήνετε να βράσουν για άλλα 15 λεπτά .

Διαβάστε Επίσης  Λαζάνια με σπανάκι

Αδειάζετε τα ρεβίθια σε μια πήλινη γάστρα ή πυρέξ με καπάκι , προσθέτετε και την σουπιά με τα λαχανικά και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *