5 απλά βήματα για να μπεις ξανά σε φόρμα

 

5 απλά βήματα για να μπεις ξανά σε φόρμα

5 απλά βήματα για να μπεις ξανά σε φόρμα

 

Δες 5 μικρά βήματα που θα σε κάνουν να γίνεις fit χωρίς να το καταλάβεις και να αγαπήσεις ξανά την γυμναστική.

1. Ένα βήμα τη φορά:

Ξέρεις τον εαυτό σου καλύτερα από τον καθένα, οπότε εάν γνωρίζεις ότι δυσκολεύεσαι να ξυπνήσεις το πρωί για να πας γυμναστήριο, μην τον πιέσεις πολύ. Μπορείς να ξεκινήσεις με το να βάλεις το ρολόι σου 15 λεπτά νωρίτερα από την συνηθισμένη ώρα και να κάνεις μόνο μερικούς κοιλιακούς στο σπίτι. Τήρησε αυτό τον ρυθμό και αύξησέ τον σταδιακά.

2. Πήγαινε σταδιακά:

Έχεις κάνει την εγγραφή στο γυμναστήριο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσεις με βάρη ή squats. Βάλε τα ακουστικά σου, επίλεξε την αγαπημένη σου playlist και ξεκίνησε στον διάδρομο χαλαρά. Δώσε χρόνο στο σώμα σου να βρει τον ρυθμό του και να προσαρμοστεί στη νέα συνήθεια. Φυσικά, μπορείς να αυξήσεις την ταχύτητα στον διάδρομο, καθώς αυτό θα ευνοήσει και τη λειτουργία της καρδιάς.

Διαβάστε Επίσης  7 καρυκεύματα και 1 βότανο που συμβάλλουν στην απώλεια βάρους

 

3. Βρες έναν work out buddy:

Μπορείς να βρεις έναν παρτενέρ στη νέα συνήθεια που έβαλες στη ζωή σου, και να απολαύσετε μαζί τα οφέλη της άσκησης. Η μαμά, η αδερφή, η κολλητή ή ακόμη και μία συνάδελφος μπορεί να γίνει ο work out buddy σου. Είναι αποδεδειγμένο ότι ένας σύντροφος στην γυμναστική αποτελεί κίνητρο και έμπνευση για το γυμναστήριο.

4. Κάνε 5 ασκήσεις καθώς βλέπεις τηλεόραση:

Γα τις ημέρες που πραγματικά δεν επιθυμείς να γυμναστείς μπορείς να ακολουθήσεις το εξής tip. Την ώρα που βλέπεις την αγαπημένη σου σειρά στο Netflix κάνε ένα σετ 20 κοιλιακών ή push ups. Όταν το ολοκληρώσεις και νιώσεις ότι θέλεις κι άλλο, βάλε στόχο να ολοκληρώσεις ένα δεύτερο. Πιθανόν, χωρίς να το καταλάβεις να έχεις κάνει 5 σετ μέχρι να τελειώσεις το νέο επεισόδιο που μόλις ξεκίνησες.

Διαβάστε Επίσης  Έχετε δυνατά πόδια; Δείτε γιατί «κερδίζει» η καρδιά σας

5. Ακολούθησε ένα σύστημα επιβράβευσης:

Κι όμως, μπορεί να σου δώσει μεγάλη ευχαρίστηση η σκέψη να επιβραβεύεις τον εαυτό σου για κάθε ημέρα άσκησης. “Εάν ολοκληρώσω το pilates μάθημα, θα αγοράσω εκείνο το ωραίο βιβλίο” ή “εάν σήμερα πάω γυμναστήριο, μετά θα πάω να πάρω το μπλουζάκι που μου άρεσε”.

Το σύστημα επιβράβευσης λειτουργεί και έχει αποτελέσματα, καθώς είναι μία από τις μεθόδους που υιοθετούν και οι εκπαιδευτικοί. Δώσε στον εαυτό σου το “μπράβο” που σου αξίζει για την προσπάθεια να αγαπήσεις και να φροντίσεις το σώμα σου.

Αν θες ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής για απώλεια βάρους με πεντανόστιμα και φρεσκομαγειρεμένα φαγητά στην πόρτα σου, μπες στο mynutri.gr!

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *