Αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος στο Μεσολόγγι: Με την καραμπίνα του Μπάμπη τον σκότωσε ο κρεοπώλης; Τα στοιχεία που θα «μιλήσουν»

Αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος στο Μεσολόγγι: Με την καραμπίνα του Μπάμπη τον σκότωσε ο κρεοπώλης; Τα στοιχεία που θα «μιλήσουν»

Αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος στο Μεσολόγγι: Με την καραμπίνα του Μπάμπη τον σκότωσε ο κρεοπώλης; Τα στοιχεία που θα «μιλήσουν»

«Προσπάθησε να σωθεί βάζοντας το στα πόδια γιατί τον κυνηγούσαν» υποστηρίζουν αστυνομικοί

Πολλές πύλες εισόδου και εξόδου από κυνηγετικό όπλο εντόπισε ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του άτυχου Μπάμπη Κούτσικου που βρέθηκε νεκρός έπειτα από ένα θρίλερ αναζητήσεων διαρκείας 18 ημερών στο Μεσολόγγι.

Τον χτύπησε πρώτα στο κεφάλι;

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ιατροδικαστής μετέφερε στους αστυνομικούς της Ασφαλείας που χειρίζονται την υπόθεση ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο ο δράστης να τον χτύπησε πρώτα στο κεφάλι με κάποιο αντικείμενο και το θύμα στην προσπάθειά του να ξεφύγει να άρχισε να τρέχει.

Εντούτοις, δεν φαίνεται κάτι τέτοιο να υποστηρίζεται από ισχυρές ενδείξεις. Όμως, η σορός βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη και μέσα σε βαλτώδη περιοχή στον Κάμπο Ευηνοχωρίου και γι’ αυτό χρειάζεται περαιτέρω εξέταση, ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι επειδή τα χτυπήματα είναι στο πίσω μέρος της σορού ο άτυχος 31χρονος προσπάθησε να σωθεί βάζοντας το στα πόδια γιατί τον κυνηγούσαν», σχολιάζουν στο ethnos.gr αρμόδιες πηγές.

Δεν αποκλείεται, όμως, και να δέχτηκε πρώτα πυροβολισμό στο μπροστινό μέρος του κορμιού του και τότε να προσπάθησε να σώσει τη ζωή του. Όλα αυτά αναμένεται να απαντηθούν σήμερα, όπου θα γίνει αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος, ο οποίος όλη τη νύχτα φυλασσόταν από αστυνομικούς και παραμένει αποκλεισμένος, προκειμένου να μην αλλοιωθούν πολύτιμα στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Διαβάστε Επίσης  Νεκρή βρέθηκε ανήλικη σε οικοδομή της περιοχής Κομμένο στην Κέρκυρα.

Αίσθηση, στο μεταξύ, έχει προκαλέσει στις Αρχές το γεγονός ότι τα περισσότερα τραύματα από πυροβόλο όπλο που εντοπίστηκαν στη σορό του θύματος εστιάζονται στο πίσω μέρος των ποδιών του. «Σίγουρα, ο θάνατός του ήταν μαρτυρικός. Δέχτηκε αρκετούς πυροβολισμούς και ο άνθρωπος μέχρι να καταλήξει υπέφερε», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Ένα ακόμη ερώτημα στο οποίο καλούνται να δώσουν απάντηση οι αστυνομικοί είναι εάν ο δράστης μετέφερε τη σορό στη βαλτώδη περιοχή. Το άψυχο κορμί του 31χρονου, εντοπίστηκε το μισό μέσα και το άλλο μισό έξω από τον βάλτο χωρίς να έχει καλυφθεί από κάποιο ρούχο ή κουβέρτα.

«Εικάζουμε ότι αυτό είναι το σημείο που ξεψύχησε, δηλαδή εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή εκεί και έπεσε. Μένει, όμως, αυτό να το επιβεβαιώσει ο ιατροδικαστής», υπογραμμίζουν αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση στο ethnos.gr.

Κοντά στο συγκεκριμένο σημείο τις προηγούμενες ημέρες είχαν εντοπιστεί σήματα κινητών τηλεφώνων και στις έρευνες μετείχε εκτός από την ΕΛ.ΑΣ. και πραγματογνώμονας που είχε οριστεί από την οικογένεια του θύματος.Αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος στο Μεσολόγγι: Με την καραμπίνα του Μπάμπη τον σκότωσε ο κρεοπώλης; Τα στοιχεία που θα «μιλήσουν»

Η σορος εντοπίστηκε με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου που και την Κυριακή έκανε έρευνες κοντά στο σημείο, αλλά οι δυνατοί άνεμοι εμπόδιζαν τον εντοπισμό της ακριβούς πηγής μυρωδιάς. Την Δευτέρα, όμως, οι έρευνες συνεχίστηκαν στο ίδιο σημείο με πολύ καλύτερες καιρικές συνθήκες και έτσι ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος εντόπισε σχεδόν αμέσως τη σορό.

Διαβάστε Επίσης  Κορωνοϊός: Οι ιδιωτικές κλινικές διαβεβαίωσαν ότι θα ανταποκριθούν στις ανάγκες για επιπλέον κλίνες

Το χρονικό της σύλληψης

Για την υπόθεση έχει συλληφθεί ήδη από την περασμένη Πέμπτη ο 50χρονος κρεοπώλης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ο κατηγορούμενος κράτησε το στόμα του κλειστό στους αστυνομικούς και δεν έχει ομολογήσει, ενώ την Δευτέρα οδηγήθηκε ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών του Μεσολογγίου και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο 50χρονος συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης καθώς κατά τις καταθέσεις του προανακριτικά φέρεται να υπέπεσε σε αντιφάσεις. Ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε εν ζωή τον Μπάμπη και ο ίδιος είχε πει στους αστυνομικούς ότι ο 31χρονος του είχε ζητήσει να τον μεταφέρει οδικώς με το αυτοκίνητό του σε περιοχή, προκειμένου να πάει για κυνήγι.

Το όπλο του 50χρονου είχε, ωστόσο, ελεγχθεί και οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να σκότωσε τον 31χρονο με την καραμπίνα του θύματος, η οποία μέχρι και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί. «Είμαστε, βέβαιοι, ότι ο 50χρονος έστησε ενέδρα θανάτου στον Μπάμπη και τον παγίδευσε με δικαιολογίες προκειμένου να πάνε σε αυτή την συγκεκριμένη περιοχή», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *