Μασάζ ματιών: Διώξτε το πρήξιμο και τις ρυτίδες σε λίγα λεπτά

Μασάζ ματιών: Διώξτε το πρήξιμο και τις ρυτίδες σε λίγα λεπτάΤα μάτια είναι η περιοχή του προσώπου που εκφράζει περισσότερο τα συναισθήματα και τις διαθέσεις μας. Είναι επίσης η περιοχή που εμφανίζει πιο εύκολα σημάδια γήρανσης και κούρασης, καθώς το δέρμα της περιοχής είναι πολύ λεπτό και ευάλωτο.

Το πρήξιμο και οι ρυτίδες στα μάτια είναι δύο από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες όλων των ηλικιών. Το πρήξιμο μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η έλλειψη ύπνου, η αφυδάτωση, η κατακράτηση υγρών ή η αλλεργίες. Οι ρυτίδες, από την άλλη πλευρά, μπορεί να οφείλονται αφενός στη φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης είτε στη φωτογήρανση (πρόωρα σημάδια γήρανσης).

Ευτυχώς, όμως υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα και να διατηρήσουμε τα μάτια μας λαμπερά και ξεκούραστα. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι το μασάζ.

Το μίνι μασάζ ματιών

Το μίνι μασάζ ματιών είναι μια απλή και αποτελεσματική τεχνική που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος και των ρυτίδων. Το μασάζ διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου στην περιοχή των ματιών, βοηθώντας στην απομάκρυνση των τοξινών και στην ανανέωση της επιδερμίδας.

Διαβάστε Επίσης  Νηστεία για αποτοξίνωση και λαμπερό δέρμα!

Πώς να κάνετε το μίνι μασάζ ματιών

Για το συγκεκριμένο μίνι μασάζ ματιών, χρειάζεστε μια κρέμα ματιών ή ένα έλαιο. Εφαρμόζετε μια μικρή ποσότητα προϊόντος στα δάχτυλά σας και:

Κάντε κυκλικές κινήσεις γύρω από τις κόγχες, με φορά από την εξωτερική γωνία προς την εσωτερική. Κάντε 10-15 επαναλήψεις.
Με τον αντίχειρα και τον δείκτη, κάντε απαλά τσιμπηματάκια στην περιοχή των φρυδιών, 10-15 επαναλήψεις.
Κάντε το σήμα της νίκης με τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλό σας. Ακουμπάτε τον δείκτη ώστε να πιέζει ελαφρώς την εσωτερική γωνία του ματιού και το μεσαίο δάχτυλο την εξωτερική. Πιέζετε ελαφρώς 8-10 δευτερόλεπτα.
Προαιρετικά με ένα gua sha ή jade roller (με τη μικρή πλευρά τους) πιέζετε ελαφρά ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία στη βάση της μύτης μέχρι τον κρόταφο. Επαναλάβετε 8-10 φορές σε κάθε μάτι.

Διαβάστε Επίσης  Μικρά μυστικά ομορφιάς για υγιή και λαμπερά μαλλιά

Επαναλάβετε αυτές τις κινήσεις δύο φορές την ημέρα, το πρωί και το βράδυ. Μετά το μασάζ, εφαρμόζετε ξανά κρέμα ματιών ή έλαιο για να ενυδατώσετε την περιοχή.

Μετά από λίγες εβδομάδες, θα δείτε ότι το πρήξιμο και οι λεπτές γραμμές στα μάτια σας έχουν υποχωρήσει αισθητά. Το βλέμμα σας θα είναι πιο λαμπερό και ξεκούραστο.

Μερικά επιπλέον tips για το μίνι μασάζ ματιών:

Κάντε απαλές κινήσεις για να μην τραυματίσετε την επιδερμίδα σας.
Μην πιέζετε πολύ δυνατά, καθώς μπορεί να προκαλέσετε φλεγμονή.

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *