Famagusta: Ρίγη συγκίνησης στη Λευκωσία – Απόψε η πρεμιέρα στο MEGA

 

Famagusta: Ρίγη συγκίνησης στη Λευκωσία – Απόψε η πρεμιέρα στο MEGA

Famagusta: Ρίγη συγκίνησης στη Λευκωσία – Απόψε η πρεμιέρα στο MEGA

 

Το MEGA φέρνει στη μικρή οθόνη μία μεγάλη παραγωγή, εμπνευσμένη από τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, την τηλεοπτική σειρά Famagusta. 50 χρόνια μετά την τραγωδία οι μνήμες είναι αδύνατον να σβήσουν.

Η πολυαναμενόμενη σειρά του MEGA, Famagusta, που υπογράφει η τριάδα των επιτυχιών Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου και Κούλης Νικολάου, προβλήθηκε σε avant premiere το απόγευμα του Σαββάτου 20 Γενάρη, στο Δημοτικό θέατρο της Λευκωσίας, παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Γεώργιου.

«Στην Κύπρο ακόμα υπάρχουν πρόσφυγες, αγνοούμενοι, εγκλωβισμένοι. Θα ήθελα με την ευκαιρία να συγχαρώ δημόσια το MEGA για την προβολή της σειράς», είπε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριος Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Η Alter Ego και ο κος Μαρινάκης προσωπικά αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή αυτή την ιδέα, γιατί νιώθει ότι είναι καθήκον και προσφορά προς τον τόπο μας και όλοι νιώθουμε ότι η Κύπρος είναι τόπος μας. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Γιάννης Βρέντζος, διευθύνων σύμβουλος της Alter Ego Media.

Διαβάστε Επίσης  Σασμός: Νέα θανάσιμη επίθεση σε Μαθιό και Βασιλική και αυτή τη φορά θα πετύχει

Οι εικόνες του πρώτου επεισοδίου της σειράς που προβλήθηκε στην Κύπρο, μια ημέρα πριν την επίσημη πρεμιέρα από τη συχνότητα του MEGA, πλημμύρισαν την αίθουσα με συναισθήματα.

«Νιώθω γεμάτος, νιώθω ευχαριστημένος και περιμένω πως θα το δει ο κόσμος από αύριο στον αέρα». δήλωσε στην κάμερα του MEGA, ο Αντρέας Γεωργίου.

 

Famagusta: Ρίγη συγκίνησης στη Λευκωσία – Απόψε η πρεμιέρα στο MEGA

«Είμαι βαθιά συγκινημένος, βαθιά συγκλονισμένος. Αναμένω την αυριανή μας πρεμιέρα», δήλωσε από την πλευρά του, ο Κούλης Νικολάου.

Καθηλωτική υπήρξε και η ερμηνεία της Δέσποινας Μπεμπεδέλη, στον ρόλο μιας γυναίκας-σύμβολο για την Κύπρο της Χαρίτας Μάντολες. Τόσο η σπουδαία ηθοποιός, όσο και η ίδια η κυρία Μάντολες στάθηκαν πλάι, πλάι στο θέατρο Λευκωσίας για την προβολή του πρώτου επεισοδίου. “Η κυρία Μάντολες είναι πρόσωπο μυθικό για την Κύπρο”, δήλωσε η κυρία Μπεμπεδέλη στην κάμερα του MEGA. “Εγώ είχα την τιμή να μου προταθεί να την ερμηνεύσω στην τηλεόραση στη σείρα Famagusta” πρόσθεσε.

Διαβάστε Επίσης  Η Μάγισσα: Πίνει φαρμάκι και πεθαίνει ακαριαία

Με γυρίσματα στην Κύπρο, την Αθήνα και το Λονδίνο, η σειρά Famagusta ξετυλίγει την ιστορία ενός μαχητικού δημοσιογράφου από την Αγγλία που ταξιδεύει στην Κύπρο για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ για την τουρκική εισβολή. Εκείνο που αγνοεί είναι ότι τον Ιούλιο του 1974, βρέφος ακόμα, αποχωρίστηκε στην Αμμόχωστο την πραγματική του μητέρα και μία οικογένεια που δεν ξέχασε ποτέ.

Πλήθος καταξιωμένων ηθοποιών θα δώσουν πνοή στην ιστορία του ξεριζωμού, αλλά και της ελπίδας πως όσα χρόνια κι αν περάσουν μία μητέρα θα καταφέρει να σμίξει ξανά με τον χαμένο της γιο.

Η εμβληματική ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, δίνει τη φωνή της στο πρωτότυπο τραγούδι «Δεν ξεχνώ», σε στίχους Ελένης Ζιώγα και μουσική Χρίστου Στυλιανού που ντύνει τη δραματική σειρά του MEGA.

Ένα ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας ξεκινάει. Η δραματική σειρά Famagusta κάνει πρεμιέρα την Κυριακή στις 21:00, στο MEGA.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *