Τι αλλάζει στη συμπεριφορά της γάτας μετά τη στείρωση

 

Τι αλλάζει στη συμπεριφορά της γάτας μετά τη στείρωση

Τι αλλάζει στη συμπεριφορά της γάτας μετά τη στείρωση

 

Μετά την στείρωση, ο μεταβολισμός της γάτας επιβραδύνεται και η σωματική δραστηριότητα μειώνεται.

Εξαιτίας αυτού, το σωματικό λίπος αρχίζει να συσσωρεύεται, συνήθως στην κοιλιακή περιοχή. Καθώς η ορμονική ισορροπία αλλάζει, η όρεξη αυξάνεται και το κατοικίδιο αρχίζει να τρώει περισσότερο. Μερικοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων δεν είναι σε θέση να αντισταθούν στα νάζια της γάτας και αρχίζουν να αυξάνουν τις ποσότητες από την στειρωμένη τροφή του ζώου.

Η συμπεριφορά της γάτας μετά τη στείρωση την κάνει 3,5 φορές πιο πιθανό να γίνει παχύσαρκη σε σύγκριση με τις μη στειρωμένες. Η έρευνα έχει δείξει ότι σε μόλις 3 ημέρες μετά την στείρωση, οι γάτες έχουν περισσότερες πιθανότητες να τρώνε περισσότερο από το συνηθισμένο. Είναι πιο δύσκολο για αυτά τα ζώα να αισθάνονται κορεσμό και η σωματική τους δραστηριότητα μειώνεται έως και 52%.

Διαβάστε Επίσης  Πώς θα δώσω χάπια στον σκύλο μου

Επομένως είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε μια ειδική τροφή για στειρωμένες γάτες με χαμηλότερη ενεργειακή τιμή. Και φυσικά χαμηλή σε περιεκτικότητα λίπους ώστε να είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί το βάρος του ζώου.

Τι αλλάζει όμως στη συμπεριφορά της γάτας μετά τη στείρωση;

1. Κοιμάται πολύ περισσότερο

2. Περπατάει με πιο αργούς ρυθμούς

3. Κάνει λιγότερο άλμα

4. Έχει μειωμένη όρεξη

5. Νιώθει σαν να βρίσκεται σε μόνιμη ζάλη λόγω της πρόσληψης των φαρμάκων

Λιγότερο συχνές πιθανότητες που απαιτούν κτηνιατρική παρέμβαση είναι αν δείτε : αιμορραγία, πρήξιμο, ερυθρότητα ή έντονη μυρωδιά στην περιοχή που έχει τα ράμματα. Αν περπατάει με καμπούρα και αν έχει μειωμένη όρεξη για περισσότερο από μία ημέρα μετά την διαδικασία. Τέλος, αν βρίσκεται σε ακραία σύγχυση για περισσότερο από 12 ώρες.

 

Πώς να φροντίσετε τη γάτα μετά τη στείρωση:

1. Διατηρήστε τη γάτα σας ήρεμη

Αυτό σημαίνει να μην υπάρχει υπερβολικό παιχνίδι, τρέξιμο ή άλμα.

Διαβάστε Επίσης  Ποιες είναι οι νέες τάσεις στη διατροφή του σκύλου;

2. Κρατήστε τη γάτα σας σε εσωτερικό χώρο

Καλό είναι να παραμένει σε εσωτερικό χώρο μέσα στο σπίτι. Αυτό θα μηδενίσει την πιθανότητα να τρέξει ή να σκαρφαλώσει σε μέρη του εξωτερικού χώρου που μπορεί να τραυματίσουν την τομή, όπως δέντρα, φράχτης ή κάγκελα κ.τλ

3. Διατηρήστε τη γάτα σας απομονωμένη

Είναι σημαντικό η γάτα να απομονωθεί για τις πρώτες μέρες της αποκατάστασης της ώστε να αναρρώσει πιο εύκολα και γρήγορα.

4. Παρακολουθήστε την γραμμή ράμματος της χειρουργικής επέμβασης

Βεβαιωθείτε ότι δεν έχει πρηστεί, δεν είναι ερυθρό το σημείο και δεν έχει αιμορραγία. Αν συμβεί κάτι αντίστοιχο, ετοιμαστείτε για μια επίσκεψη στον κτηνίατρο.

5. Χρησιμοποιήστε το κολάρο αποκατάστασης

Ο κτηνίατρος συνήθως προτείνει ένα κολάρο αποκατάστασης για να αποτρέψει τη γάτα να φτάσει το σημείο τομής για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *