Οι κίνδυνοι για την υγεία που συνδέονται με την κατανάλωση καφέ

 

Οι κίνδυνοι για την υγεία που συνδέονται με την κατανάλωση καφέ

Οι κίνδυνοι για την υγεία που συνδέονται με την κατανάλωση καφέ

 

Ο καφές μπορεί να προκαλέσει αϋπνία, νευρικότητα, ανησυχία, στομαχικές διαταραχές, ναυτία και εμετό, αύξηση του καρδιακού και αναπνευστικού ρυθμού και άλλες παρενέργειες.

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων συνδέεται επίσης με τον πονοκέφαλο, το άγχος, την ταραχή, την ενόχληση στα αυτιά και τους ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς. Επιπλέον, η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία αποτελεί παράγοντα για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Δεν είναι όμως μόνο η καφεΐνη που μπορεί να είναι επιβλαβής για ένα άτομο. Πολλοί προσθέτουν στον καφέ τους γάλα, ζάχαρη ή γλυκαντικά και αρωματικά συστατικά που προσθέτουν θερμίδες και λιπαρά, τα οποία με τη σειρά τους επιβαρύνουν τον οργανισμό.

Διαβάστε Επίσης  Η νηστεία για τρεις μέρες μπορεί να αναγεννήσει ολόκληρο το ανοσοποιητικό σύστημα

Πέρα από την τόνωση της ενέργειας, τη βοήθεια στη συγκέντρωση και ακόμα και την αποτροπή του χασμουρητού στη μέση ενός επαγγελματικού meeting, οι έρευνες έχουν βρει πολλές περιπτώσεις όπου η συνήθεια του καφέ μπορεί να έχει και κάποια οφέλη για την υγεία.

Πέρα από την καφεΐνη που σας δίνει ένα πρωινό ενεργειακό boost, αυτά τα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του οργανισμού, καθώς και στην καταπολέμηση πολλών ασθενειών.

Διαβάστε Επίσης  Ιδιαίτερα επικίνδυνο το φαί στο αλουμινόχαρτο

Πράγματι, μια μελέτη του Harvard στο παρελθόν είχε διαπιστώσει ότι η τακτική κατανάλωση καφέ μείωσε τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει καρκίνο του προστάτη. Η καθημερινή κατανάλωση τριών φλιτζανιών καφέ, είτε με καφεΐνη είτε χωρίς, συσχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο για θνησιμότητα από όλες τις αιτίες σε σύγκριση με τη μη κατανάλωση καφέ.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *