Πατατοσαλάτα σε σχήμα δώρο για την Πρωτοχρονιά

 

Πατατοσαλάτα σε σχήμα δώρο για την Πρωτοχρονιά

Πατατοσαλάτα σε σχήμα δώρο για την Πρωτοχρονιά

 

Συνταγή για πατατοσαλάτα σε σχήμα δώρο για την Πρωτοχρονιά.

Μία πολύχρωμη πατατοσαλάτα – τούρτα σε φόρμα με αγγουράκι για κορδέλα για το πιο νόστιμο δώρο που θα πρωταγωνιστήσει και στον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ και στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Με τυριά, αλλαντικά και λαχανικά και φυσικά μία δροσερή σώς με τυρί κρέμα και μερικά ακόμη απλά υλικά. Μία συνταγή της φίλης μας Κατερίνα Στερπη.

 

Υλικά

Πατατες 800 γραμμάρια βρασμένες
Μπεικον 6 φέτες
Αγγουράκι Τουρσί 4 τεμάχια

Πιπεριά ½ κόκκινη
Πιπεριά ½ πράσινη
Μαιντανος 3 – 4 κλωναράκια ψιλοκομμένο

Κρεμμυδι 3 φρέσκα ψιλοκομμένα
Κεφαλογραβιέρα 25 γραμμάρια τριμμένη
Αλατι Κατά βούληση

Πιπέρι Κατά βούληση

 

Για τη σώς

Τυρί Κρέμα 200 γραμμάρια
Μαγιονεζα 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες

Μουσταρδα 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο
Ελαιολαδο 4 κουταλιές της σούπας
Ξύδι 3 κουταλιές της σούπας
Λεμονι 4 κουταλιές της σούπας χυμός

 

Μία εντυπωσιακή, δροσερή και πανεύκολη πατατοσαλάτα σε σχήμα δώρου για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ή και τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ. Μία γιορτινή πατατοσαλάτα με μπέικον, πιπεριές και τυριά και μία δροσερή σώς με τυρί κρέμα και μερικά ακόμη απλά υλικά.

Διαβάστε Επίσης  Πρωτοχρονιάτικη κρεατόπιτα Μετσόβου

 

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πατατοσαλάτα σε σχήμα δώρο για την Πρωτοχρονιά:

 

Εκτέλεση για την πατατοσαλάτα σε σχήμα δώρο για την Πρωτοχρονιά

Αρχικά βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό χωρίς τα φλούδια τους και τεμαχισμένες σε φέτες. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα στεγνό και αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον.

Μόλις πάρουν χρώμα μεταφέρουμε το μπέικον σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένα, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τουρσί κομμένο σε ροδέλες.

Διαβάστε Επίσης  Παραδοσιακές δίπλες με πορτοκάλι και κανέλα

Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες και έπειτα σε μικρά τετραγωνάκια. Προσθέτουμε επίσης τη τριμμένη κεφαλογραβιέρα, τις βρασμένες πατάτες κομμένες σε κυβάκια και το αλάτι. Ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα. την μαγιονέζα, την μουστάρδα, το ξύδι, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε την σώς σε δύο δόσεις στο μεγάλο μπολ με τα λαχανικά και την πατάτα για να πάει παντού. Καλύπτουμε μία στρογγυλή φόρμα με μεμβράνη και βάζουμε κουταλιές κουταλιές τη σαλάτα μέσα. Πιέζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα για να πάρει σχέδιο και καλύπτουμε από πάνω με μεμβράνη.

Βάζουμε στο ψυγείο το μείγμα μέχρι να παγώσει για τουλάχιστον 1 ώρα. Έπειτα αφαιρούμε τη μεμβράνη και ξεφορμάρουμε σε μία γιορτινή πιατέλα. Κόβουμε ένα αγγούρι σε λεπτές φέτες και φτιάχνουμε τις κορδέλες του δώρου. Αφού παγώσει καλά η σαλάτα σερβίρουμε.

 

Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *