Ατομικά κουραμπιεδάκια

Ατομικά κουραμπιεδάκιαΣυνταγή για ατομικά κουραμπιεδάκια. Κουραμπιέδάκια, μπουκιά και συχώριο από την Τζένη Τσανακτσίδου με καβουρδισμένα αμύγδαλα και όλα τα μυστικά της παραδοσιακής συνταγής για κουραμπιέδες. Τέλεια ιδέα για κέρασμα ή για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας όλη την περίοδο των Γιορτών. Επίσης δεν πρέπει να λείπουν από κανέναν Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και κανένα γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

Βούτυρο Γάλακτος 300 γραμμάρια πρόβειο
Βούτυρο Γάλακτος 300 γραμμάρια αγελαδινό
Αμυγδαλα 250 γραμμάρια καβουρδισμένα
Μπέικιν Πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
Βανίλια 4
Ζάχαρη Άχνη 220 γραμμάρια
Κονιάκ 60 ml
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 1.200 γραμμάρια

Διαβάστε Επίσης  Κουνουπίδι. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Για το πασπάλισμα
Ζάχαρη Άχνη 2 σακουλάκια

Εκτέλεση για τα ατομικά κουραμπιεδάκια

Αρχικά καβουρδίζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα αμύγδαλα, ψήνοντάς τα στους 160 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά. Στη συνέχεια δουλεύουμε το ανάμεικτο πρόβειο και αγελαδινό βούτυρο μαζί με την ζάχαρη άχνη για 20 λεπτά. Ρίχνουμε τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ, τα αμύγδαλα και στο τέλος σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλίτσες με το ίδιο μέγεθος και τις τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα. Τις πατάμε λίγο πάνω με το δάχτυλο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20-30 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.

Διαβάστε Επίσης  Ελαιόλαδο και γεύση-4 Ιδέες για σπιτικά αρωματικά ελαιόλαδα!

Στη συνέχεια τοποθετούμε μία λαδόκολλα στον πάγκο και ρίχνουμε πάνω στην λαδόκολλα την ζάχαρη άχνη. Μόλις οι κουραμπιέδες κρυώσουν τους περνάμε έναν έναν από τη ζάχαρη άχνη πατώντας τα γύρω, πλάγια με την παλάμη.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *