Τρεις «χρυσοί» κανόνες για υγιές δέρμα το χειμώνα

 

Τρεις «χρυσοί» κανόνες για υγιές δέρμα το χειμώνα

Τρεις «χρυσοί» κανόνες για υγιές δέρμα το χειμώνα

Το δέρμα σας, ομολογουμένως, δεν είναι και ο μεγαλύτερος «φαν» του κρύου… Ο δερματικός φραγμός ή αλλιώς το εξωτερικό στρώμα του δέρματος που προστατεύει από τους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, «αντανακλά» το επίπεδο υγρασίας του αέρα γύρω του, οπότε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν η υγρασία πέφτει, το δέρμα σας είναι πιο πιθανό να «στεγνώσει».

Τα καλά νέα είναι ότι με τα κατάλληλα μέτρα η εμφάνιση προβλημάτων, όπως η ξηρότητα και οι ερεθισμοί, μπορούν να αποφευχθούν.

Ενσωματώστε τους παρακάτω «χρυσούς» κανόνες στη skin care ρουτίνα σας για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο και υγιές αυτόν το χειμώνα:

Τρεις «χρυσοί» κανόνες για υγιές δέρμα το χειμώνα

 

1. Στο τέλος της ημέρας, «σβήστε» κάθε ίχνος μακιγιάζ

Με την περίοδο των γιορτινών πάρτι να βρίσκεται προ των πυλών, μια κοινή παγίδα στην οποία μπορεί να πέσετε είναι να κοιμηθείτε χωρίς να αφαιρέσετε το μακιγιάζ.

Διαβάστε Επίσης  Φέτος τα Χριστούγεννα στολίστε τα μαλλιά σας με φιόγκο!

Kατά τη διάρκεια της νύχτας, το δέρμα «μπαίνει» σε λειτουργία επανόρθωσης, αναζωογονώντας και αναδομώντας κύτταρα και ιστούς.

Όταν κοιμάστε με το make up, το δέρμα σας δεν μπορεί να «αναπνεύσει» και να επουλωθεί ενώ οι ελεύθερες ρίζες μπορεί να «φράξουν» τους πόρους σας και να επιταχύνουν τη γήρανση.

Οι ελεύθερες ρίζες μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή, ερυθρότητα αλλά και θαμπή όψη, καταστρέφουν το κολλαγόνο και προκαλούν επίσης ρυτίδες, εξάρσεις ακμής και μαύρα στίγματα.

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD) επισημαίνει ότι ορισμένες χημικές ουσίες στα καλλυντικά μπορούν να συμβάλουν στην εμφάνιση ακμής, επομένως το καλό πλύσιμο του προσώπου πριν τον ύπνο είναι κομβικής σημασίας.

2. Δώστε προσοχή στα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιείτε

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι σημαντικό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς τα συστατικά των αγαπημένων σας προϊόντων μπορεί να λειτουργούν ενάντια στην επιδερμίδα σας κατά τους χειμερινούς μήνες.

Διαβάστε Επίσης  Ροδόνερο: Το φυσικό καλλυντικό που θα αναβαθμίσει την περιποίησή σας

Για παράδειγμα, προτιμήστε υγρά σαπούνια που φέρουν την ένδειξη «για ευαίσθητο δέρμα» ή «χωρίς χρωστικές» και «χωρίς άρωμα». Συχνά περιέχουν λιγότερα ξηραντικά συστατικά και άλλες σκληρές ή ερεθιστικές ουσίες.

3. Βάλτε προτεραιότητα την προστασία του δερματικού σας φραγμού

Ο επιδερμικός φραγμός ουσιαστικά προστατεύει το δέρμα από ερεθισμούς και συγκρατεί εντός του την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά.

Όταν, όμως, αποδυναμώνεται, τότε οι ερεθιστικοί παράγοντες του περιβάλλοντος εισέρχονται στο δέρμα, με αποτέλεσμα αυτό να ξεσπά και να αντιδρά με κοκκινίλες, κνησμό και ξηρότητα.

Η επαρκής ενυδάτωση είναι βασική προϋπόθεση για την ενίσχυση του φραγμού και τη συνολική αναδόμηση της επιδερμίδας.

Έτσι, ειδικά στην περίπτωση που έχει διαταραχθεί ο επιδερμικός σας φραγμός, φροντίστε να προσφέρετε στο δέρμα σας όλη την ενυδάτωση που χρειάζεται, χρησιμοποιώντας μια ενυδατική ή αναπλαστική κρέμα χωρίς ερεθιστικούς παράγοντες (όπως parabens ή άρωμα).

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *