Ο καλύτερος τρόπος να ξαναζεστάνετε τα ζυμαρικά της προηγούμενης ημέρας

 

Ο καλύτερος τρόπος να ξαναζεστάνετε τα ζυμαρικά της προηγούμενης ημέρας

Ο καλύτερος τρόπος να ξαναζεστάνετε τα ζυμαρικά της προηγούμενης ημέρας

 

Υπάρχουν μερικά φαγητά που τα περισσεύματά τους ενδέχεται ακόμη και να έχουν καλύτερη γεύση όταν ξαναζεσταίνονται την επόμενη ημέρα.

Αυτό όμως δεν ισχύει για τα ζυμαρικά, τα οποία είναι εξ ορισμού μια εύκολη και γρήγορη λύση, χωρίς αυτό να της αφαιρεί καθόλου από νοστιμιά! Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι καλύτερο να καταναλώνονται φρέσκα, ακριβώς μόλις μαγειρευτούν.

Ωστόσο, αν και είναι πολύ εύκολο να αδειάσουμε το πιάτο μας και να βάλουμε και δεύτερο, οπότε να μη μείνει τίποτα στην κατσαρόλα, υπάρχει περίπτωση να μας μείνουν για την επόμενη μέρα.

Διαβάστε Επίσης  Μωσαϊκό με κραμπλ αμυγδάλου

Ωστόσο, τι γίνεται αν περισσέψουν μακαρόνια;

Για να τα ζεστάνουμε, αυτόματα σκεφτόμαστε να χρησιμοποιήσουμε τον φούρνο μικροκυμάτων. Κακή ιδέα! Όταν τα ζυμαρικά ζεσταίνονται στα μικροκύματα έχουν την τάση να κολλάνε μεταξύ τους, να στεγνώνουν και να χάνουν την κρεμώδη υφή που είχαν όταν μαγειρεύτηκαν.

Γι’ αυτό ο καλύτερος τρόπος για να τα ξαναζεστάνετε δεν είναι άλλος από τη φριτέζα αέρος. Πρόκειται για ένα γκάτζετ που είναι πολύ δημοφιλές το τελευταίο διάστημα και μας λύνει τα χέρια στην κουζίνα, αφού μας βοηθά να μαγειρεύουμε εύκολα και γρήγορα σχεδόν τα πάντα.

 

Ο καλύτερος τρόπος να ξαναζεστάνετε τα ζυμαρικά της προηγούμενης ημέρας

 

Διαβάστε Επίσης  Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες

Πώς ζεσταίνουμε τα ζυμαρικά;

Προθερμαίνουμε τη φριτέζα στους 180°C και στη συνέχεια τοποθετούμε τα ζυμαρικά πάνω σε αλουμινόχαρτο για να μη στεγνώσουν. Ρίχνουμε επάνω τους μια μικρή ποσότητα νερού για να τους δώσουμε λίγη επιπλέον υγρασία.

Έπειτα από 5 με 10 λεπτά θα πρέπει να έχουν ζεσταθεί πλήρως. Για έξτρα τραγανή υφή, μπορούμε στα μισά του χρόνου να προσθέσουμε λίγο τριμμένο τυρί από πάνω.

Εξάλλου οι φριτέζες αέρος είναι γνωστές ότι κάνουν το φαγητό πιο τραγανό οπότε αν θέλετε τα ζυμαρικά σας να είναι ελαφρώς τραγανά εξωτερικά και μαλακά στο εσωτερικό τους, τότε είναι η καλύτερη επιλογή.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *