Χειμωνιάτικες ιώσεις: Top tips για γερή άμυνα

 

Χειμωνιάτικες ιώσεις: Top tips για γερή άμυνα

Χειμωνιάτικες ιώσεις: Top tips για γερή άμυνα

 

Η καθοριστική κίνηση για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού και την προστασία του από τις χειμωνιάτικες ιώσεις συνίσταται στην επαρκή ενυδάτωση, επιλέγοντας αγνό και καθαρό νερό –

Δείτε όλα τα βήματα που θωρακίζουν τον οργανισμό από τις εποχικές λοιμώξεις και εντάξτε τα στην καθημερινότητά σας χωρίς καθυστέρηση!

Καθώς η θερμοκρασία μειώνεται και αρχίζει να επικρατεί μεγαλύτερος συνωστισμός σε κλειστούς χώρους, αυξάνεται και η πιθανότητα μετάδοσης των κατεξοχήν χειμωνιάτικων ιώσεων όπως το κοινό κρυολόγημα, η γρίπη και πλέον, ο κορωνοϊός. Καλό είναι λοιπόν να λάβουμε άμεσα μέτρα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος για την καταπολέμηση των παθογόνων εισβολέων.

Το πρώτο βημα για την θωράκιση της άμυνας του οργανισμού αφορά το συχνό και καλό πλυσιμο των χεριών με σκοπό την αποφυγή της μετάδοσης των ιών. Η μέριμνα για τα καθαρά χέρια δεν πρέπει να αμελείται. Συνιστά την πιο απλή και αποτελεσματική κίνηση προστασίας του οργανισμού. Βάσει στοιχείων το πλύσιμο των χεριών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αναπνευστικών ασθενειών στον γενικό πληθυσμό, όπως το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη ακόμη και πάνω από 20%.

Εφαρμόστε τα ακόλουθα βήματα όταν πλένετε τα χέρια σας με νερό και σαπούνι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ:

Βρέξτε τα χέρια σας με καθαρό, τρεχούμενο νερό, κλείστε τη βρύση και εφαρμόστε σαπούνι.

Απλώστε το σαπούνι σε όλη την επιφάνεια των χεριών σας, ανάμεσα στα δάχτυλά σας και κάτω από τα νύχια σας.

Τρίψτε καλά τα χέρια σας με έμφαση στα σημεία που προαναφέραμε για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.

Ξεπλύνετε τα χέρια σας καλά κάτω από καθαρό, τρεχούμενο νερό.

Στεγνώστε τα χέρια σας χρησιμοποιώντας καθαρή πετσέτα, ή χειροπετσέτα μίας χρήσης ή στεγνώστε με αέρα.

Αποφύγετε να κλείσετε τη βρύση με τα καθαρά χέρια, χρησιμοποιήστε τη χειροπετσέτα, ειδικά όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού.

 

Διαβάστε Επίσης  Μελέτη: Αυτό το ψωμί πρέπει να τρώτε αν θέλετε να χάσετε κιλά

Το επόμενο βήμα που εγγυάται την ενίσχυση της άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος είναι η ισορροπημένη διατροφή. Η τελευταία πρέπει να περιλαμβάνει άφθονα φρούτα και λαχανικά για την πρόσληψη πολύτιμων βιταμινών, καθώς και άπαχο κρέας για την «τροφοδοσία» του οργανισμού με πρωτεϊνες – την πρώτη ύλη για τη δημιουργία των σωτήριων αντισωμάτων που θα αποκρούσουν τους παθογόνους εισβολείς.

Το πλέον σημαντικό βήμα ενίσχυσης της άμυνας ωστόσο, αφορά στην επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού με αγνό, ποιοτικό νερό. Η ενυδάτωση αποτελεί «κλειδί» όχι μόνο για την πρόληψη των ιώσεων, αλλά και για την αντιμετώπισή τους. Όταν ο οργανισμός μας είναι επαρκώς ενυδατωμένος, τότε η άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και είναι δυσκολότερο να εισβάλλουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί και οι ιοί του αναπνευστικού συστήματος προκαλώντας αναπνευστικές λοιμώξεις.

Διαβάστε Επίσης  Κορωνοϊός: Η παράξενη ανοσία που «προστατεύει» κάποιους τυχερούς – Τι έδειξε η έρευνα

Επιπρόσθετα σε περίπτωση λοίμωξης απαιτείται να πίνουμε συνέχεια νερό – κατά προτίμηση αγνό, ποιοτικό φυσικό νερό – προκειμένου να καταπολεμήσουμε την αφυδάτωση που προκαλείται καθώς ο οργανισμός μας καταπολεμά τα παθογόνα.

Η ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την σωστή ενυδάτωση και την ενίσχυση του οργανισμού. Το νερό είναι το πιο ζωτικό στοιχείο για την επιβίωση, μετά τον αέρα που αναπνέουμε. Η επαρκής ενυδάτωση είναι σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία του σώματος αλλά και του νου. Καλό είναι όμως, να επιλέγουμε το πιο αγνό και αμόλυντο νερό.

Ένα ποτήρι νερό αποτελεί τον μικρό, αλλά θαυματουργό «γιατρό» του οργανισμού μας. Προκειμένου το νερό να πρσφέρει τον πλούτο των ωφελειών του ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να είναι αγνό, καθαρό, χωρίς νιτρικά και επιμολύνσεις όπως το AQUA Carpatica που αναβλύζει από τις πιο αγνές πηγές που βρίσκονται στα Καρπάθια όρη. Σε αυτό τον μοναδικό τόπο αναβλύζει ποιοτικό νερό χωρίς νιτρικά, που προσφέρει απολαυστική γεύση και υγεία σε όλη την οικογένεια.

 

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *