Η Μάγισσα: Η Κυπριανή σκότωσε την μητέρα της Θεοφανώς

 

Η Μάγισσα: Η Κυπριανή σκότωσε την μητέρα της Θεοφανώς

Όπως είχαμε δει σε πρώτα επεισόδια της σειράς «Η μάγισσα», η μητέρα της Θεοφανώς, η Αναχίτ, κρυβόταν σε σπηλιά κυνηγημένη από κάποιους ανθρώπους που ήθελαν να κάνουν κακό τόσο στην ίδια όσο και στο νεογέννητο μωρό της.Η Μάγισσα: Η Κυπριανή σκότωσε την μητέρα της Θεοφανώς

 

Η Αγάθη μαζί με τον Μανώλη την είχαν εντοπίσει τυχαία και μάλιστα είχαν σοκαριστεί όταν είδαν τα νεκρά πουλιά γύρω από το βρέφος.

Η Θεοφανώ που έμαθε τη σοκαριστική αλήθεια για τη μητέρα της, θέλησε πάση θυσία να μάθει ποιος ήθελε να της κάνει κακό και γιατί! Ένα όραμα της αποκαλύπτει τους Γερακάρηδες και τότε εκείνη καταλαβαίνει πως η εν λόγω οικογένεια κρύβεται πίσω από τον θάνατό της. Όμως, το μεγάλο ερώτημα παραμένει: Για ποιο λόγο ήθελαν οι Γερακάρηδες να βγάλουν από τη μέση την Αναχίτ;

Όπως είδαμε σε πρόσφατα επεισόδιο, ο Μισέλ σ’ ένα από τα σεντούκια τού πατέρα τού Σπήλιου, βρίσκει περίεργα κομμένα ξυλαράκια ενωμένα μεταξύ τους, σαν αυτά που είχε η Αναχίτ και χρησιμοποιούσε όταν ήθελε να κάνει τα μαγικά της. Μαζί με αυτά βρίσκει κι ένα γράμμα όπου ο Αντώνης Σκλαβούνος ζητάει από την Κυπριανή επιπλέον στοιχεία για την Αναχίτ προκειμένου να την εντοπίσει, όπως η ίδια η Γερακάρισα του ζήτησε.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς – Η Αρετή βρίζει τη Βασιλική: «Παλιοθήλυκο!»

Αυτές οι λεπτομέρειες βάζουν σε σκέψη τον Μισέλ, ενώ με τον ερχομό της Κυπριανής στον πύργο των Λασκαραίων θα βγουν και πολλές αλήθειες στο φως. Μια από αυτές θα είναι και η αποκάλυψη πως ο πατέρας του Σπήλιου διατηρούσε κρυφό δεσμό με τη μάγισσα Αναχίτ και μάλιστα εκείνη γέννησε και το παιδί του, καρπό του παράνομου έρωτά τους! Κανείς δεν γνωρίζει τι απέγινε αυτό το παιδί.

Η Κυπριανή μαθαίνοντας την απιστία του άντρα της, αλλά και τη γέννηση του νόθου παιδιού του, τρελαίνεται από ζήλια και βάζει τον Σκλαβούνο να βρει την Αναχίτ και το μωρό για να τους σκοτώσει. Και μπορεί το μωρό να σώθηκε από την Αγάθη, όμως την ίδια τύχη δεν είχε και η Αναχίτ.

Διαβάστε Επίσης  Ήλιος Επόμενα επεισόδια β’ Κύκλος : 138, 139, 140

Η απογοήτευση αυτή της Κυπριανής για τον άντρα της ήταν και ο λόγος που την έκανε να φορέσει για λίγο καιρό μαύρα μετά τον θάνατό του, αλλά και να συνάψει νέο δεσμό και να παντρευτεί με τον Σκλαβούνο, με τον οποίο όλα αυτά τα χρόνια είχαν μόνο φιλικές σχέσεις.

Ο Σπήλιος που δεν γνωρίζει για το παρελθόν της οικογένειάς του, πιστεύει πως η μητέρα του τον ντρόπιασε με τις πράξεις της και τη διώχνει. Όμως, ο ερχομός της τώρα, για να τον γλιτώσει από τη μανία των Τούρκων, θα κάνουν μάνα και γιο να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *