Σασμός: Συγκλονίζει ο θρήνος της Βασιλικής στην κηδεία του Νικηφόρου

 

Σασμός: Συγκλονίζει ο θρήνος της Βασιλικής στην κηδεία του Νικηφόρου

 

Ένα συγκλονιστικό επεισόδιο θα δούμε απόψε (6/11) στον Σασμό με την κηδεία του Νικηφόρου να διαλύει τους πάντες και την Βασιλική να θρηνεί το παλικάρι της.Σασμός: Συγκλονίζει ο θρήνος της Βασιλικής στην κηδεία του Νικηφόρου

Στο συγκλονιστικό αποψινό επεισόδιο παρακολουθούμε το θρήνο της Βασιλικής, το θρήνο της μητέρας, κάθε μητέρας, που χάνει το παιδί της.

Στη μισοσκότεινη εκκλησία οι φλόγες των κεριών που τρέμουν συμπλέουν με το μοιρολόι, το πνιχτό κλάμα και τα αναφιλητά. Σιγανές κουβέντες, ψίθυροι παρηγοριάς, δεν μπορούν να «γλυκάνουν» τη μεγάλη νύχτα, αυτή που κυριαρχεί στην ψυχή της Βασιλικής.Σασμός: Συγκλονίζει ο θρήνος της Βασιλικής στην κηδεία του Νικηφόρου

Διαβάστε Επίσης  Άγρια Γη 36-37: Ο Άρης σε αδιέξοδο – αποκάλυψη ψεμάτων που κλονίζει σχέσεις

Σε μια εικόνα τραγικού πένθους, μέσα από μια «πιετά», η Βασιλική, σε αυτή τη δεδομένη στιγμή, μεταμορφώνεται.

Γίνεται η ηρωΐδα που έλκει την καταγωγή της από τον Όμηρο και το αρχαίο δράμα, από τα γυναικεία πρόσωπα των τραγικών, τη μάνα του «Επιταφίου» έως τις γυναίκες που χάνουν τα παιδιά τους σε κάθε μορφής πόλεμο.

Μα πάνω απ΄όλα γίνεται το σύμβολο της μητέρας που θρηνεί.

Μέσα στο θρήνο της Βασιλικής, σε αυτό το απόσταγμα βαθιών αισθημάτων, ενυπάρχει ο επιτάφιος θρήνος αλλά και ο θρήνος κάθε μάνας απανταχού της οικουμένης, η οποία σπαράζει για το παιδί της.

Διαβάστε Επίσης  Ήλιος επεισόδια β’ Κύκλος : 18, 19, 20, 21 

Η σορός του Νικηφόρου γίνεται η σορός κάθε νέου ανθρώπου που χάνεται αδόκητα, κάθε θύματος. Γίνεται ξύλινο καράβι που διασχίζει τους αιώνες, φορτωμένο με τις σορούς των θυμάτων της βίας.

Στη σορό του Νικηφόρου ακουμπά, όχι μόνο ολόκληρη η Άνω Ποριά, αλλά ολόκληρος ο κόσμος.

 

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *