Τα 3 καλύτερα λαχανικά για την υγεία του εντέρου

 

Τα 3 καλύτερα λαχανικά για την υγεία του εντέρου

Τα 3 καλύτερα λαχανικά για την υγεία του εντέρου

 

Κολοκύθα

Η κολοκύθα είναι τόσο πορτοκαλί γιατί είναι εξαιρετικά πλούσια σε καροτενοειδή, τα οποία είναι ωφέλιμα τόσο για την πέψη όσο και για την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών στο σώμα. Τα καροτενοειδή είναι λιποδιαλυτά. Αυτό σημαίνει ότι όταν μαγειρεύετε την κολοκύθα καλό θα ήταν να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο, γιατί θα σας βοηθήσει πραγματικά να απορροφήσετε τα θρεπτικά συστατικά.

 

Παντζάρια

Τα παντζάρια είναι μια φυσική πηγή νιτρικών αλάτων, τα οποία στο σώμα σας μετατρέπονται σε μονοξείδιο του αζώτου, το οποίο βοηθάει στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων. Και αυτό σημαίνει καλύτερη ροή αίματος, από την οποία μπορεί να έχετε μια σειρά από οφέλη.

Διαβάστε Επίσης  Κατάλληλη διατροφή για γερά οστά

Δεδομένου ότι η υγεία του εντέρου σας συνδέεται με την υγεία της καρδιάς και την αρτηριακή σας πίεση, τα παντζάρια παρέχουν ευεργετικά θρεπτικά συστατικά – είναι πλούσια με αντιοξειδωτικά – που είναι όλα ωφέλιμα για την υγεία σας.

 

Μωβ λάχανο
Το μωβ λάχανο, ή το κόκκινο λάχανο, ολοκληρώνει αυτή τη λίστα με τα προτεινόμενα λαχανικά. Όποιο λάχανο κι αν πάρετε, θα έχει γλυκοζινολικά, τα οποία είναι φυτοχημικά που καταπολεμούν τον καρκίνο, κάτι που είναι φανταστικό. Το μωβ λάχανο έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι περιέχει ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι υπέροχες για τον εγκέφαλό σας.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί πρέπει να βάλουμε τις σούπες στη διατροφή μας

Το μωβ λάχανο μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου διαβήτη, ενώ είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και νερό για να βοηθήσει στην υγιή πέψη.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *