Σασμός: Η σκιά που απλώνεται πάνω από την Άνω Ποριά πνίγει όλο το χωριό στο μίσος

 

Σασμός: Η σκιά που απλώνεται πάνω από την Άνω Ποριά πνίγει όλο το χωριό στο μίσος

 

Σασμός: Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς θα είναι σοκαριστικές αφού θα δούμε θρήνο χωρίς τέλος.Σασμός: Η σκιά που απλώνεται πάνω από την Άνω Ποριά πνίγει όλο το χωριό στο μίσος 

 

Ο Νικηφόρος πέφτει νεκρός από το χτύπημα του Λαζάρου και η Βασιλική συγκλονισμένη από το θάνατο του γιου της αφήνει για πρώτη φορά το μίσος να φωλιάσει στην ψυχή της και ζητά από τον Μαθιό να πάρει εκδίκηση για το παιδί που έχασαν τόσο άδικα.

Όμως η Καλλιόπη έχει ήδη καταστρώσει τα σχέδια της και μηνύει στην Μαρίνα ότι το αίμα θα πληρωθεί με αίμα.

Η τραγωδία χτυπά ξανά το σπίτι των Σταματάκηδων και ο πόνος αυτή τη φορά είναι ανείπωτος. Χτυπημένος από το Λάζαρο, ο Νικηφόρος μεταφέρεται αιμόφυρτος στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το 7 Μέρες TV, η κατάσταση του είναι τραγική. Οι γιατροί δίνουν άνιση μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή και ο Μαθιός σε έξαλλη κατάσταση τρέχει να ειδοποιήσει την Βασιλική.

Τα νέα που της φέρνει σκίζουν σαν μαχαιριές την ψυχή της τρέχει στο πλευρό του γιου της και προλαβαίνει να βρεθεί στο προσκεφάλι του λίγο πριν αυτός αφήσει την τελευταία του πνοή. Ο θρήνος της σπαράζει καρδιές. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη και οι Σταματάκηδες βυθίζονται για άλλη μια φορά στο πένθος.

Ένα πένθος τόσο βαρύ που δεν πρόκειται να ξεπεραστεί. Αντίθετα θεριεύει και ζητά αίμα προκειμένου να ξεπλυθεί το νέο θανατικό. Έτσι, η βεντέτα ανοίγει ξανά και η σκιά που απλώνεται πάνω από την Άνω Ποριά είναι τόσο μεγάλη που πνίγει όλο το χωριό στο μίσος.

Διαβάστε Επίσης  Σασμός: Το πρώτο παθιασμένο φιλί για Σταύρο και Αργυρώ είναι γεγονός

Άνθρωποι που μέχρι χθες έτρωγαν και έπιναν παρέα κοιτάζονται με μία καχυποψία και κανείς δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής. Ειδικά για τους Βρουλάκηδες και τους Σταματάκηδες ο κόσμος ολόκληρος έχει αναποδογυρίσει.

Ο Αντώνης συγκλονισμένος και αυτός αρχίζει τις ανακρίσεις για να καταλάβει τι ακριβώς συνέβη ενώ ο Ανδρέας σπεύδει να φυγαδεύσει το φονιά τον Λάζαρο, συμβουλεύοντας τον να μείνει καλά κρυμμένος μέχρι να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα.

Αυτό όμως όπως φαίνεται θα αργήσει πολύ να γίνει. Μετά το τελευταίο μήνυμα που πήρε η Καλλιόπη από το παλιό συγκρατούμενο του άντρα της ότι τον φόνο του, 22 χρόνια πριν τον κανόνισε ο Παύλος το αίμα της βράζει και το χτύπημα εναντίον του Νικηφόρου κάνει την οργή της να ξεχειλίζει.

Ο σασμός που τόσο ήθελαν ο Αστέρης και η Αργυρώ ματαιώνεται πλέον οριστικά και οι δύο οικογένειες απομακρύνονται ξανά. Το αίμα που κυλάει ανάμεσα τους έχει γίνει πια ποτάμι και τους πνίγει όλους μαζί και τους ανθρώπους στο χωριό, που θρηνούν τον άδικο χαμό ενός παιδιού που όλοι είχαν μέσα στις καρδιές τους.

Σκιά του εαυτού τους η Βασιλική δεν μπορεί να δεχτεί ότι ο μονάκριβος γιος της δεν υπάρχει πια και ψάχνει τους ενόχους. Πέρα από τον ίδιο τον φονιά θεωρεί υπεύθυνη για το θάνατο του παιδιού της την Καλλιόπη που του φούσκωσε τα μυαλά για τον Παύλο και την παλιά ιστορία με τον Βασίλη.

Διαβάστε Επίσης  Σασμός: Η Αργυρώ φεύγει αιφνιδιαστικά από τα Γιάννενα

Την ίδια στιγμή η Μαρίνα που είχε ζήσει τη φρίκη από πρώτο χέρι ορκίζει τον Αστέρη και την Αργυρώ να πάρουν τον γιο τους και να φύγουν μακριά από την Άνω Ποριά και την Κρήτη. Ξέρει καλύτερα από όλους ότι το φυτίλι έχει ήδη ανάψει και η φωτιά της εκδίκησης είναι ικανή να τους καταπιεί όλους.

Παράλληλα όμως προσπαθεί να κρατήσει τη γιαγιά Ειρήνη στο σκοτάδι και η Αργυρώ τη βοηθά ξέροντας ότι αν η γιαγιά της μάθει τι συνέβη με το Νικηφόρο θα καταρρεύσει. Η ήδη εύθραυστη υγεία της θα κλονιστεί ανεπανόρθωτα και το νήμα της ζωής της ήδη ψαλιδισμένο θα κοπεί οριστικά.

Στο μεταξύ η Θοδώρα τρέχει στο πλευρό της Βασιλικής προσπαθώντας να της συμπαρασταθεί στην τραγική της απώλεια ενώ ο Αστέρης θέλοντας να κρατήσει την οικογένειά του ασφαλή, πάει στην Καλλιόπη για να τους ανακοινώσει την απόφαση του.

Της λέει ότι αυτός, η Αργυρώ και ο Πετράκης θα πάνε να μείνουν στην Αυστραλία μακριά από τις βεντέτες και τους τσακωμούς και πως ότι κι αν του πει δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη. Τα λόγια του όμως απλώς θεριεύουν κι άλλο την οργή της απέναντι στους Βρουλάκηδες.

Έτσι, νιώθοντας ότι έχει χάσει πια τα πάντα και τυφλωμένη από τον πόνο μηνύει στην Μαρίνα ότι το αίμα του εγγονού της θα πληρωθεί μόνο με αίμα.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *