Βάσια Παναγοπούλου: «Τρομάζω με το τέλος της Ασπασίας στη Γη της Ελιάς»

 

Βάσια Παναγοπούλου: «Τρομάζω με το τέλος της Ασπασίας στη Γη της Ελιάς»

Βάσια Παναγοπούλου: «Τρομάζω με το τέλος της Ασπασίας στη Γη της Ελιάς»

 

Η Βάσια Παναγοπούλου είναι μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της, με σπουδαίες επιτυχίες στο θέατρο και την τηλεόραση. Ο ρόλος της Ασπασίας όμως, έχει κάνει μεγάλη αίσθηση στο κοινό και την έχει αγαπήσει πραγματικά.

Η ηθοποιός μας μιλάει αποκλειστικά στο Youfly.com για τον ρόλο της, για την πιο δύσκολη σκηνή, αλλά και για το αν θα είναι ποτέ ξανά μαζί με τον Δημοσθένη.

Ποια θα είναι η εξέλιξη της Ασπασίας στη σειρά;

Όσον αφορά την Ασπασία, τολμώ να πω ότι υφίσταται τις συνέπειες των πράξεων της. Η Βάνα Δημητρίου έχει κάνει μία καταπληκτική δουλειά και φαίνεται από το πώς εξελίσσονται οι ρόλοι. Η Ασπασία λοιπόν, φέρει ένα βαρύ φορτίο του ψέματος μέσα στο οποίο έζησε μία ζωή.

 

Μίας αλήθειας που απέκρυψε από τον άντρα και την κόρη της. Η Ειρήνη δεν ξέρει ότι ο Δημοσθένης δεν είναι πατέρας της. Ο πόνος που ένιωσε η ηρωίδα μου όταν έχασε τον γιο της, την έφερε σε ένα σημείο να μιλήσει αληθινά, αλλά είπε στον Δημοσθένη την μισή αλήθεια. Δεν τα έχει πει ακόμη όλα. Δεν του έχει πει ποιανού παιδί είναι η Ειρήνη.

 

Θα την πει την αλήθεια;

Δεν το ξέρω ακόμη αυτό σεναριακά. Φαντάζομαι όμως ότι για λόγους οικονομίας ρόλου θα γίνει κι αυτό και θα έρθει αντιμέτωπη με την απόλυτη αλήθεια. Γιατί το να λες την μισή αλήθεια δεν σε εξιλεώνει.

Θα αποδεχθεί το παιδί της Ξένιας και του Δημοσθένη;

Η Ασπασία θα το μάθει. Θα έρθει αντιμέτωπη με αυτό. Θα βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. Δεν είναι μία γυναίκα που κάνει επανάσταση, θα προσπαθήσει να την κάνει αλλά δεν ξέρω αν της βγει.

Το παιδί δεν έχει φταίξει σε κάτι. Εκείνη θα βρεθεί στα όριά της και θα αντιδράσει με άσχημο τρόπο. Θα μάθει για το παιδί από τις κακές γλώσσες. Κάποιοι «καλοθελητές» θα της το πουν. Η αντίδραση της θα είναι σοκαριστική. Βάσια Παναγοπούλου: «Τρομάζω με το τέλος της Ασπασίας στη Γη της Ελιάς»

 

Η Ασπασία θα το μάθει. Θα έρθει αντιμέτωπη με αυτό. Θα βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα.

 

Ποιοι οι λόγοι που την έχετε αγαπήσει την Ασπασία;

Εγώ στη ζωή μου δεν έχω καμία σχέση με την Ασπασία. Πάντα αντιδρώ όταν συμβαίνουν πράγματα και δεν έχω φερθεί διπλωματικά και καρτερικά. Μου αρέσει, γιατί είναι κάτι εντελώς αντίθετο από εμένα.

Διαβάστε Επίσης  Mαύρο Ρόδο: Η Ελισάβετ και ο Πέτρος στο νοσοκομείο

Έχει κάτι από γυναίκα του παλιού καιρού που βάζει πάνω απ’ όλα την διατήρηση της οικογένειάς της. Όταν φτάσει στο σημείο να πει τέλος, θα έχει πραγματικά γυρίσει ο κόσμος γι’ αυτήν ανάποδα. Δεν μου μοιάζει καθόλου.

 

Πώς νιώθετε που το κοινό έχει ταυτιστεί τόσο με εσάς;

Οι ρόλοι όλων έχουν γίνει για το κοινό, άνθρωποι δικοί του. Ο κόσμος μου γράφει πολλές φορές «Τι τον θες τον Δημοσθένη;» και τέτοια (γέλια).

Έχουμε μπει στα σπίτια του κόσμου και ταυτίζονται με εμάς. Άρχισα να το αισθάνομαι όλο αυτό το καλοκαίρι που δεν είχα γυρίσματα και λαμβάνω πολύ μεγάλη αγάπη μέσα από τα μηνύματα, που με συγκινεί. «Είστε η βραδινή μας παρέα», μου γράφουν. Αυτή είναι η δύναμη της τηλεόρασης όταν με τον κόσμο αποκτάς μία άλλη σχέση.

 

Ποιο θα θέλατε να είναι το τέλος της ηρωίδας σας;

Τρομάζω όταν σκέφτομαι το τέλος της Ασπασίας.

Αν η Ασπασία μάθει τι ακριβώς παίχτηκε με τον θάνατο του γιου της, δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει. Να τρελαθεί; Να αυτοκτονήσει, να κάνει έγκλημα; Τρομάζω…. Δεν πιστεύω ότι θα είναι κάτι απλό το τέλος της, αλλά κάτι τραγικό. Ο Γ’ κύκλος είναι ο πιο δυνατός από πλευράς εξελίξεων.

 

Βάσια Παναγοπούλου: «Τρομάζω με το τέλος της Ασπασίας στη Γη της Ελιάς»

 

Θα έχουμε και 4ο κύκλο της Γης της Ελιάς;

Η αλήθεια είναι ότι για το αν συνεχιστεί η σειρά και για 4ο κύκλο, το μαθαίνουμε συνήθως στην έναρξη του νέου χρόνου, που έχει ο σταθμός δείγματα αρκετά ώστε να πει αν έχει συνέχεια. Είναι τεράστια επιτυχία για την σειρά ότι πήγε τρίτη χρονιά.

Αυτό που βλέπουμε είναι ότι μέσα σε τόσο μεγάλο ανταγωνισμό στην prime time ζώνη, η σειρά δεν χάνει τίποτα από το κοινό και κάνει δυνατά νούμερα. Δεν έχουμε το μεγάλο μπάτζετ άλλων σειρών, αλλά παρόλα αυτά για εμάς είναι δυο φορές νίκη. Η κορυφαία σειρά, για να γίνει, χρειάζεται το σενάριο και οι ηθοποιοί που το στελεχώνουν, κατά πόσο μπορούν να γίνουν το αγαπημένο ραντεβού του τηλεθεατή.

 

Νέες αφίξεις θα έχουμε;

Δεν το ξέρω αυτό ακόμη. Η νέα άφιξη θα είναι η κόρη της Ιουλίας και του Στάθη. Οι ήρωες έρχονται πια αντιμέτωποι με τις πράξεις τους. Πρέπει να δώσουμε λόγο και να πληρώσουμε. Ήρθε και η νέμεσις για τους χαρακτήρες της σειράς.

Διαβάστε Επίσης  Η Μάγισσα: Αυτό το μωρό δεν θα γεννηθεί- Η Μεταξία σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της

 

Αν δεν ήσασταν η Ασπασία, ποιον ρόλο θα θέλατε να υποδυθείτε;

Αν υπήρχε θηλυκός Δημοσθένης, θα ήθελε να είμαι ο Δημοσθένης. Γιατί είναι ο πιο σύνθετος ρόλος. Έχει καταφέρει, να βγάζει ανθρώπινες στιγμές, παρόλο που υποδύεται ένα κάθαρμα. Έχει ψωμί ο ρόλος για τον ηθοποιό.

 

Ο Δημοσθένης θα είναι ποτέ ξανά με την Ασπασία;

Δεν ξέρω, όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια για τον Κίμωνα τι μπορεί να γίνει. Η ίδια η ζωή παίζει απίστευτα σενάρια…. Δεν είναι μία σχέση απλή πάντως. Θα την εξευτελίσει ξανά, αλλά την αγαπάει με έναν τρόπο δικό του, που του επιτρέπει να πηγαίνει και με άλλες. Είναι ακραίο αυτό που κάνει βέβαια ο Δημοσθένης, παραγγέλνοντας ένα μωρό από την Ξένια.

 

Βάσια Παναγοπούλου: «Τρομάζω με το τέλος της Ασπασίας στη Γη της Ελιάς»

Αν υπήρχε θηλυκός Δημοσθένης, θα ήθελε να είμαι ο Δημοσθένης. Γιατί είναι ο πιο σύνθετος ρόλος.

 

Μιλήστε μου για την πιο δύσκολη σκηνή που γυρίσατε..

Ήταν μία σειρά από σκηνές πάνω από μία εβδομάδα από το νοσοκομείο μέχρι το νεκροταφείο, με τον χαμό του Κίμωνα. Αποκορύφωμα η σκηνή που έρχεται το φέρετρο του παιδιού στο σπίτι. Ήταν η πιο δύσκολη σκηνή που έχω κάνει γενικά.

Πολύ σημαντικό ότι είχα πλάι μου στην σκηνοθεσία τον Ανδρέα Γεωργίου, που με καθοδηγούσε γιατί τίποτα δεν έπρεπε να υποβιβάσει την στιγμή, ούτε να φανεί υπερβολική. Και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Μου είπε να μην φοβάμαι τίποτα. Έκλαιγα συνέχεια και δεν μπορούσα να ηρεμήσω ούτε να κοιμηθώ μετά από αυτές τις σκηνές.

 

Με τον Ορέστη τι θα γίνει;

Η Ασπασία θα νιώθει κοντά του λες και βλέπει τον Κίμωνα. Η σχέση αυτή όμως είναι σε τεντωμένο σχοινί, καθώς είναι παράλογο να τον θεωρεί γιο της επειδή έχει την καρδιά του Κίμωνα. Ο Ορέστης πολύ γλυκά, επειδή την αγαπάει, θα την βάλει στη θέση της.

 

Θεατρικά ετοιμάζετε κάτι;

Προς το παρόν δεν ετοιμάζω κάτι. Μου λείπει πολύ το θέατρο. Έχω κάτι που θέλω να κάνω με εμένα επί σκηνής. Όταν έχεις ένα θέατρο που το διαχειρίζεσαι εσύ, σκέφτεσαι πώς θα στήσεις παραστάσεις για άλλους κι όχι για εσένα. Τώρα που λείπω καιρό, θέλω να κάνω μία παράσταση που θα παίξω εγώ.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *