Ερωτας Φυγάς: Η Ευγενία έχει σχιζοφρένια και ο Μάρκος φοβάται για τον γιο του

Ερωτας Φυγάς: Η Ευγενία έχει σχιζοφρένια και ο Μάρκος φοβάται για τον γιο του

O Ιάσωνας με την βοήθεια της Ουρανίας σχεδιάζει στα κρυφά νέο σχέδιο ώστε να εξυπηρετήσει τους δικούς του σκοπούς, ενώ η Νότα προδίδει κατά λάθος κρυφές πτυχές του εαυτού της, που μέλλεται να φέρουν νέα σύννεφα πάνω από το σπίτι του Στέφανου.

Κι αυτό γιατί κρύβει ένοχα μυστικά για το παρελθόν της που έχουν να κάνουν με τους φόνους των δύο συζύγων της. Η Μαργέτα έχει προσλάβει ντετέκτιβ προκειμένου να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για εκείνη. Αυτή η ώρα δεν αργεί με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η Νότα πλέον αρχίζει να χάνει την αυτοκυριαρχία της. Τα μυστικά τη για τους φόνους των δύο συζύγων της έχουν βγει στη φόρα. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Η γυναίκα παίρνει βαριά ψυχοφάρμακα καθώς πάσχει από σχιζοφρένεια και η έλλειψη της φαρμακευτικής αγωγής της δημιουργεί έξαρση κάνοντας τον Στέφανο και τον Μάρκο να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Παράλληλα ο Ιάσωνας προχωράει στο σχέδιο εγκλεισμού της μητέρας του σε ψυχιατρικό ίδρυμα θέλοντας να ακυρώσει τη διαθήκη της, με τη Μαργέτα να μην υποψιάζεται το παραμικρό.

Στο μεταξύ ο Μάρκος μαθαίνει πως ίσως και η Ευγενία πάσχει απ’ την ίδια ψυχιατρική ασθένεια της Νότας και, ανησυχώντας για το γιο του, προσπαθεί να πάρει μόνο εκείνος την κηδεμονία. «Είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω για το παιδί μου. Φοβάμαι μην, πάνω στην τρέλα της, του κάνει κακό» λέει στον Στέφανο.

Αυτό όμως πέφτει στην αντίληψη της Νότας, της οποίας η κατάσταση έχει ήδη επιδεινωθεί. «Σιγά μην σε αφήσω να πάρεις το παιδί της ανιψιάς μου και να ζήσεις τη ζωή σου με την αχαΐρευτη. Δεν ξέρεις πού μπορώ να φτάσω Μάρκο μου» μονολογεί.

Κι ενώ ο Ιάσωνας είναι έτοιμος να εφαρμόσει το σχέδιό του και να κλείσει τη Μαργέτα σε ψυχιατρείο, εκείνη το σκάει και παντρεύεται κρυφά τον Στέφανο. Κουμπάρες είναι η Αλεξάνδρα και η Γεωργία που χαίρονται με τη χαρά τους. Οι δυο τους είναι πολύ ευτυχισμένοι. Τελικά αυτό που ονειρεύονταν από παιδιά, να είναι για πάντα μαζί, έγινε πραγματικότητα. Ο Στέφανος σχεδιάζει να διαδώσει την είδηση του γάμου παντού. Όμως… το για πάντα θα κρατήσει μόνο για λίγο.

Η Νότα χάνει τον έλεγχο

Ο γάμος του Στέφανου και της Μαργέτας γίνεται πρωτοσέλιδο στον «Κήρυκα» Μεσσηνίας, που μεταξύ άλλων, πέφτει στα χέρια του Ιάσωνα. «Την άτιμη. Πώς μπόρεσε και το έκανε αυτό; Ρεζίλι μας έκανε. Θα έχει βουίξει ο τόπος με τις πομπές της» αρχίζει να ωρύεται, ενώ βρίζει την κακή του τύχη που δεν πρόλαβε να εφαρμόσει το σχέδιό του. Στο στόχαστρο βάζει πρώτες τις κουμπάρες των νεονύμφων, Αλεξάνδρα και Γεωργία, τις οποίες κατηγορεί ευθέως για προδοσία.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς – Λυκούργος: «Αν είναι μπλεγμένος δεν θα το αντέξω»

«Πώς τολμήσατε και κάνετε όλα αυτά πίσω από την πλάτη μου; Προδότρες, υποκρίτριες. Όλοι είστε εναντίον μου και θέλετε να με εξοντώσετε» ουρλιάζει. Πάνω στο μένος του επιτίθεται βίαια στην Γεωργία η οποία όμως δεν πτοείται και μπροστά σε όλους αποκαλύπτει με σθένος το σχέδιό του για να ακυρώσει τη διαθήκη της Μαργέτας.

«Τα λέτε όλα αυτά γιατί δεν προλάβατε να βγάλετε τρελή την κυρία μου για να την κλείσετε στο ψυχιατρείο και να αλλάζετε τη διαθήκη» του φωνάζει με τη σειρά της. Εκείνης όμως που η ψυχική υγεία επιδεινώνεται είναι της Νότας και ο έλεγχος χάνεται όταν μαθαίνει για τον γάμο του Στέφανου και της Μαργέτας.

«Παντρεύτηκαν; Αυτοί κανονικά δεν έπρεπε να μιλιούνται με όλα όσα έχουν συμβεί και παντρεύτηκαν; Τους άθλιους» αρχίζει να ουρλιάζει μπροστά την έκπληκτη Ευγενία που έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τα σκοτεινά μυστικά της θείας της. Όταν την ρωτάει τι την νοιάζει εκείνη ξεδιπλώνει όλη τη χολή της και τα σχέδια που είχε.Ερωτας Φυγάς: Η Ευγενία έχει σχιζοφρένια και ο Μάρκος φοβάται για τον γιο του

Η Μαργέτα αγνοείται

Ο Ιάσωνας κατηγορεί τον Στέφανο ότι παρέσυρε τη μητέρα του για να καταχραστεί την περιουσία της. «Είσαι ένας προικοθήρας. Από την αρχή ήθελες τα λεφτά της και να σπιλώσεις τη μνήμη του πατέρα μου. Κάθαρμα» του φωνάζει και απειλεί να τον σκοτώσει. Ο Ιάσωνας σημαδεύει τον Στέφανο και είναι έτοιμος να τον στείλει στον άλλο κόσμο. Η σωτήρια επέμβαση του Μάρκου όμως, δίνει την ευκαιρία στον Ιάσωνα να μάθει την αλήθεια για το παρελθόν των οικογενειών τους.

Την ίδια ώρα, η Μαργέτα αγνοείται και τα προσωπικά της αντικείμενα, που βρίσκονται κοντά στο ποτάμι, κάνουν τους πάντες να φοβούνται για το χειρότερο. Λίγο νωρίτερα, ο Κοντογιάννης έχει μάθει από την ίδια για το παρελθόν του πατέρα του και το φρικτό μυστικό που έκρυβε. Τι έχει όμως προηγηθεί πριν την εξαφάνιση της Μαργέτας

Η κατηγορία

Η Μαργέτα λαμβάνει όλα τα στοιχεία που έχει βρει ο ντετέκτιβ και πλέον είναι πεπεισμένη ότι αυτή η γυναίκα είναι άκρως επικίνδυνη.

Της τηλεφωνεί και της ζητάει να συναντηθούν γιατί οι δυο τους έχουν να πουν πολλά. «Τι έχουμε να πούμε λοιπόν και με έφερες εδώ στην ερημιά άρον άρον;» τη ρωτάει με ειρωνεία. «Ξέρεις έμαθα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για σένα. Υπάρχουν σε αυτόν τον φάκελο» της λέει η Μαργέτα. «Και τι έχεις μάθει δηλαδή;». «Ότι έχεις κάνει δύο γάμους και οι δύο σύζυγοί σου πέθαναν και μάλλον όχι από φυσικά αίτια» της εξηγεί. «Τι υπονοείς ότι είμαι φόνισσα;» ρωτάει θιγμένη η Νότα.

Διαβάστε Επίσης  Σασμός: Σχέδιο εξόντωσης για τον Μαθιό

«Ο αδελφός του ενός συζύγου σου ποτέ δεν πίστεψε ότι ο αδελφός του έφυγε από τη ζωή από φυσικά αίτια και σε πήγε στα δικαστήρια» της αναφέρει όμως η Νότα της απαντάει με βλοσυρό βλέμμα: «Δεν αποδείχθηκε τίποτα». «Όπως και για την Αλεξάνδρα που αποπειράθηκες να την σκοτώσεις. Αυτό το θυμάσαι;» είναι τα λόγια της Μαργέτας. Η Νότα γίνεται έξαλλη. «Πρόσεχε τα λόγια σου» της φωνάζει.

Η τραγική σκηνή του φόνου

Η Νότα νιώθει να απειλείται καθώς η Μαργέτα πλέον πολλά και νιώθει στριμωγμένη. «Μάζεψέ τα και φύγε από την Μεσσήνη όσο είναι νωρίς για σένα» της λέει η Μαργέτα. «Αλλιώς τι θα μου κάνεις;» τη ρωτάει η Νότα. «Αλλιώς θα παραδώσω τον φάκελο στην εισαγγελέα» της απαντάει. Η Νότα κάνει να φύγει και όπως έχει γυρίσει την πλάτη της, ανοίγει την τσάντα της, βγάζει ένα μαχαίρι. Το μπήγει στο σώμα της Μαργέτας και την αφήνει αιμόρφυτη κάτω.

Αφού τη σκοτώνει της κλέβει τα χρυσαφικά για να φανεί ως ληστεία και πετάει το μαχαίρι. Στη συνέχεια η Νότα που βρίσκεται εκτός εαυτού, προσπαθεί να αρπάξει τον μικρό Στεφανάκο και να φύγει, αλλά την εμποδίζει ο Νικόλας που πληρώνει το τίμημα.

Όλοι έχουν αναστατωθεί αφού ψάχνουν την Μαργέτα παντού και δεν την βρίσκουν πουθενά. Ο Στέφανος πάει να τρελαθεί, το ίδιο και ο Ιάσωνας και η Αλεξάνδρα. Οι έρευνες δεν δείχνουν να αποφέρουν αποτελέσματα. Τελικά τη νεκρή γυναίκα βρίσκει ο γιος της Ιάσωνας που δεν πιστεύει αυτό που συμβαίνει και είναι σε κατάσταση σοκ. Δεν μπορεί να συγχωρήσει τον εαυτό του για το πόσο σκληρά της φέρθηκε και όλη τη σκευωρία που έστησε εναντίον της.

 

Τώρα δεν μπορεί πια να της ζητήσει συγχώρηση και υποφέρει. Όλο το Κιάρι ντύνεται τα μαύρα. Η Γεωργία που είχε σαν μάνα της την Μαργέτα είναι απαρηγόρητη, το ίδιο και η Αλεξάνδρα αφού πλέον οι δυο γυναίκες είχαν έρθει πολύ κοντά. Ο Στέφανος είναι καταρρακωμένος καθώς αυτή τη φορά έχασε τον έρωτα της ζωής του για πάντα και τίποτα δεν μπορεί να τον φέρει πίσω.

Η κηδεία, σύμφωνα με την Κωνσταντίνα Γαρνέλη και το περιοδικό Tv24 γίνεται και το πέπλο του πένθους είναι βαρύ. Οδύνη, πόνος και πολλά ερωτηματικά. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει η Μαργέτα Δερμερτζή, αυτή η δυναμική και δυνατή γυναίκα είναι πια νεκρή. Πλέον τίποτα δεν θα είναι ίδιο στο Κιάρι και ο Στέφανος με τον Ιάσωνα ορκίζονται να βρουν τον δολοφόνο της.Ερωτας Φυγάς: Η Ευγενία έχει σχιζοφρένια και ο Μάρκος φοβάται για τον γιο του

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *