Φωτιά στη Φυλή: Δραματικές ώρες για τους κατοίκους – 112 για εκκένωση του οικισμού Πανόραμα – Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Φωτιά στη Φυλή: Δραματικές ώρες για τους κατοίκους – 112 για εκκένωση του οικισμού Πανόραμα – Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Σε πλήρη εξέλιξη, εκτός ελέγχου, καίει η τεράστια φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, στη Φυλή, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, στους πρόποδες της Πάρνηθας. Η φωτιά καίει κοντά στην περιοχή της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών».

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο σημείο όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά καθιστούν δύσκολο το έργο των δυνάμεων.

Διαβάστε Επίσης  Θρίλερ στην Κύπρο: Φόβοι για περισσότερα πτώματα στο φρεάτιο και ύπαρξη serial killer

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο μεταβαίνει η ΕΜΑΚ και η ΕΛΑΣ προκειμένου να συνδράμουν, εφόσον χρειαστεί, στην απομάκρυνση ανθρώπων που βρίσκονται μέσα στην Μονή Κλειστών.

Μάλιστα το 112 έστειλε λίγο μετά τις 15:40 μήνυμα για εκκένωση προς τα Άνω Λιόσια. Σύμφωνα με το μήνυμα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, οι κάτοικοι που βρίσκονται στην περιοχή Πανόραμα καλούνται να εκκενώσουν προς τα Άνω Λιόσια.

Διαβάστε Επίσης  Ο 18χρονος εγγονός του Νίκου Ξανθόπουλου κάνει περήφανο τον παππού του

Νωρίτερα, οι κάτοικοι της περιοχής της Φυλής ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Άνω Λιόσια. Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν, μέχρι στιγμής, κινητοποιηθεί 62 πυροσβέστες με 26 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 5 ελικόπτερα. Παράλληλα, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *