Τραγανή σπανακοπρασόπιτα

Συνταγή για Τραγανή σπανακοπρασόπιτα για το κολατσιό στην δουλειά ή για τις λιγούρες μας στο σπίτι. Είναι μία πολύ καλή ιδέα και για το ταπεράκι των διακοπών.

Υλικά

νερό 1μιση ποτήρι βρύσης
ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού
αλατι 1 πρέζα
ξύδι 2 κουταλιές της σούπας
αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό περίπου
Για το άλειμμα

καλαμποκέλαιο 200 ml περίπου

Για την γέμιση

πράσο 300 γραμμάρια περίπου
σπανακι 300 γραμμάρια περίπου

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το νερό βρύσης, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το ξύδι και ανακατεύουμε. Ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, δουλεύοντας την ζύμη παράλληλα και σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.

Διαβάστε Επίσης  Κοτόσουπα με κάρυ και νουντλς

Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο και στρώνουμε 6 φύλλα σε ένα ταψί του φούρνου. Λαδώνουμε το καλαμποκέλαιο τα φύλλα μεταξύ τους.

Πάνω από τα φύλλα στρώνουμε την γέμιση που έχουμε φτιάξει, βράζοντας το σπανάκι μέχρι να μαλακώσει και ψιλοκόβοντας τα πράσα. Από πάνω βάζουμε ακόμη 6 φύλλα τα οποία τα έχουμε λαδώσει μεταξύ τους. Χαράζουμε την πίτα μας σε κομμάτια και ψήνουμε τους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.

Διαβάστε Επίσης  Μπιφτέκια οσπρίων με πατάτα στο φούρνο

Tips για την Τραγανή σπανακοπρασόπιτα
Αντί για καλαμποκέλαιο μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο. Με το ίδιο φύλλο μπορούμε να φτιάξουμε ό,τι αλμυρή πίτα μας αρέσει.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *