Πάντα φευγάτη: Η θεά του ελληνικού σινεμά που έκανε μέχρι και τον Κωνσταντάρα να κάτσει φρόνιμα

Πάντα φευγάτη: Η θεά του ελληνικού σινεμά που έκανε μέχρι και τον Κωνσταντάρα να κάτσει φρόνιμαΜαζί με τον αδελφό της, Γιάννη, θεωρήθηκαν παιδιά-θαύματα στα ελληνικά καλλιτεχνικά δρώμενα, με την ίδια την Μίρκα Καλαντζοπούλου να δικαιώνει αργότερα τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν. Συμμετείχε σε πολλές ταινίες κατά την διάρκεια της χρυσής εποχής του εγχώριου κινηματογράφου, πριν πάρει την απόφαση να κάνει μια πολύ μεγάλη στροφή στην ζωή και την καριέρα της.Πάντα φευγάτη: Η θεά του ελληνικού σινεμά που έκανε μέχρι και τον Κωνσταντάρα να κάτσει φρόνιμα

Αυτό συνέβη το 1967 όταν η Ελληνίδα ηθοποιός πλέον είχε γνωρίσει τον άνδρα της ζωής της. Τον Αμερικανό, με γερμανική καταγωγή επιχειρηματία, Καρλ Έπσερ, ο οποίος δραστηριοποιείτο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Της ζήτησε να τον ακολουθήσει στις ΗΠΑ κι εκείνη δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά.

Άλλωστε, εκείνη την περίοδο ήδη είχαν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα σημάδια κάμψης στο ελληνικό σινεμά που άφηνε τα καλύτερα χρόνια πίσω του, ενώ και η ίδια δεν εγκλωβίστηκε στον ρόλο της… κυρίας του κυρίου. Αντίθετα, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, πέρα από οικογένεια (απέκτησε 2 παιδιά και 4 εγγόνια) μπόρεσε να μπει και σε μια διαδικασία προσωπικής βελτίωσης και απέδειξε ξανά τις ικανότητές της.

Πάντα φευγάτη: Η θεά του ελληνικού σινεμά που έκανε μέχρι και τον Κωνσταντάρα να κάτσει φρόνιμαΕίχε την ευκαιρία να εκπληρώσει παιδικά όνειρα ακολουθώντας σπουδές υποκριτικής στα στούντιο της Columbia στο Λος Άντζελες, ενώ παράλληλα βρέθηκε και στο φημισμένο πανεπιστήμιο UCLA όπου σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων! Στη διάρκεια της παρουσίας της, μάλιστα, συνδύασε τους ρόλους της συζύγου, της μητέρας και της σπουδάστριας, μαζί με την πρόοδο στην καριέρα της, καθώς εμφανίστηκε στην αμερικανική τηλεόραση!

Κι όλα αυτά ενώ όταν έφευγε για τις ΗΠΑ ήταν μόλις 22 ετών καθώς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 05 Σεπτεμβρίου του 1945 (κατά κάποιες πηγές το 1947) και μέχρι το 1967 είχε συμμετάσχει ήδη σε δεκάδες ταινίες.

Άλλωστε από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα κλασικού χορού και συνέχισε με σπουδές στη Δραματική Σχολή του Γρηγόρη Βαφιά και στη Σχολή Χορού Λουκίας, ενώ κατέγραψε τις πρώτες δουλειές της στο Παιδικό Θέατρο στα μέσα της δεκαετίας του ’50 με τον αδελφό της, Γιάννη, με τους δυο τους να θεωρούνται παιδιά-θαύματα.

Περίπου την ίδια περίοδο και συγκεκριμένα το 1955 έκανε την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία της Μ. Πλυτά «Η Δούκισσα της Πλακεντίας». Από εκείνο το σημείο και μετά οι προτάσεις ακολουθούσαν η μία την άλλη, με την Μίρκα Καλαντζοπούλου να συμμετέχει σε ταινίες που έγραψαν ιστορία στο ελληνικό σινεμά, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν τα «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», «Ο κατήφορος», «Οργή» και «Πατέρα κάτσε φρόνιμα» όπου είχε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλευρό του μοναδικού Λάμπρου Κωνσταντάρα!

Συνεργάστηκε και με άλλα μεγάλα ονόματα της εποχής, όπως η Ζωή Λάσκαρη, ο Νίκος Κούρκουλος, ο Κώστας Βουτσάς, ο Βασίλης Αυλωνίτης και πολλοί άλλοι μέσα σε ελάχιστα χρόνια κι ενώ όλοι πόνταραν ότι ήταν έτοιμη να εκτοξεύσει την καριέρα της, εκείνη πήρε την απόφαση να αλλάξει ρότα και να μεταβεί με τον αγαπημένο της στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Εκεί πέρασε πάνω από μια δεκαετία (με εξαίρεση ένα μικρό διάλειμμα το 1970 όταν και επέστρεψε για να λάβει μέρος στην ταινία «Γυναίκες πολυτελείας»), ενώ στη συνέχεια γύρισε για ένα διάστημα μετά το 1980, έχοντας μπει σε μια πολύ πιο ώριμη φάση.

Επανεμφανίστηκε στα δρώμενα του ελληνικού σινεμά παίζοντας στο φιλμ «Ο Άνθρωπος με το Γαρύφαλλο» του Ν. Τζίμα και το 1986 βραβεύτηκε για την ερμηνεία στην ταινία «Καραβάν Σαράι» του Τ. Ψαρρά. Παράλληλα πήρε μέρος και σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, γοητεύοντας κοινό και κριτικούς με την πληρότητα των ερμηνειών της.

Πάντα φευγάτη: Η θεά του ελληνικού σινεμά που έκανε μέχρι και τον Κωνσταντάρα να κάτσει φρόνιμαΣυνεχίζοντας να ζει στις ΗΠΑ και να απολαμβάνει την οικογενειακή θαλπωρή, κατέγραψε τις τελευταίες παρουσίες της στις ταινίες «Ήσυχες μέρες του Αυγούστου» και «Το βλέμμα του Οδυσσέα».Πάντα φευγάτη: Η θεά του ελληνικού σινεμά που έκανε μέχρι και τον Κωνσταντάρα να κάτσει φρόνιμα

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *