Φωτιά στην Ρόδο: Σε δύο μέτωπα η πυρκαγιά εκτός ελέγχου – Ενας τραυμαίας

 

Φωτιά στην Ρόδο: Σε δύο μέτωπα η πυρκαγιά εκτός ελέγχου - Ενας τραυμαίας

Φωτιά στην Ρόδο: Σε δύο μέτωπα η πυρκαγιά εκτός ελέγχου – Ενας τραυμαίας

 

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η φωτιά στην Ρόδο, η οποία πλέον έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα, το ένα προς την περιοχή «Στεφανιές» των Λαέρμων και το άλλο προς την περιοχή του Αρταμίτη. 

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν χαρακτηρίζονται ως ευνοϊκές για το έργο της δασοπυρόσβεσης, καθώς δεν υπάρχουν ενισχυμένοι άνεμοι.

Συγκεκριμένα αυτή την ώρα στη φωτιά επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ πριν λίγη ώρα ρίψεις νερού από αέρος ξεκίνησε και το ελικόπτερο ΣΙΝΟΥΚ της πολεμικής αεροπορίας.

Επίσης, στη φωτιά βρίσκονται και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια 25 οχήματα, περίπου 58 Πυροσβέστες, 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δύο χωματουργικά μηχανήματα από τον δήμο, 11 υδροφόρες του δήμου, της περιφέρειας και εθελοντών, και πολλές εθελοντικές ομάδες.

Διαβάστε Επίσης  Δέλεαρ η «Χρυσή Βίζα» για τους Τούρκους που «αρπάζουν» ακίνητα στην Αθήνα - Ποιος ο ρόλος του Ρ.Τ. Ερντογάν

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της δύσκολης νύχτας που πέρασε υπήρξε και κίνδυνος εγκλωβισμού πεζοπόρου τμήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», περίπου στις 3 τα ξημερώματα σήμερα και ενω ολοι συνεχιζαν την ανιση μαχη με τις φλογες, ξαφνικά οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν, οι άνεμοι ενισχύθηκαν με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν να εγκλωβιστούν 8 άτομα πεζοπόρου τμήματος.

Ένας τραυματίας

Στο νοσοκομείο με εγκαύματα μεταφέρθηκε χθες βράδυ ο πρώην κοινοτάρχης Απολλώνων και πρών αντιδήμαρχος του δ.σ. δήμου Καμείρου, κ. Βασίλης Πιπέρης ο οποίος τραυματίστηκε συμμετέχοντας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το απόγευμα στο χωριό του.

στην προσπάθειά του να προστατεύσει και να διασώσει μία γυναίκα πυροσβέστη, οι ρυπές του ανέμου φούντωσαν τις φλόγες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος.

Ο πρώην κοινοτάρχης Απολλώνων υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου για την παροχή της απαραίτητης ιατρικής φροντίδας. Ευτυχώς όμως αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Ο πρώην κοινοτάρχης είναι καλά στην υγεία του και αναρρώνει στην οικία του.

Διαβάστε Επίσης  Συναγερμός: Συμμορία στο Κέντρο της Αθήνας αρπάζει νεαρά κορίτσια και τα «εξαφανίζει»!

«Δύσκολη κατάσβεση»

Για δύσκολη κατάσβεση έκανε λόγο και ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, καθώς τα πεύκα και τα κυπαρίσσια που καίγονται είναι ψηλά και μεγάλα. Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή της φωτιά στη Ρόδο είναι 86 πυροσβέστες με 28 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρο.

«Από Λάερμα προς Μαλώνα είναι το κύριο μέτωπο που εστιάζεται ο κίνδυνος. Είναι πολύ δύσβατη η περιοχή, πολύ δύσκολη η πρόσβαση. Όλα τα μηχανήματα. όλα τα επίγεια μέσα, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και τέσσερα εναέρια μέσα επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας και μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα γίνουν έξι τα εναέρια μέσα» δήλωσε νωρίτερα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγίου, Γιώργος Χαζημάρκος.

 

ΠΗΓΗ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *