Γεμιστά με σταφίδες

Γεμιστά με σταφίδες

 

Σήμερα φτιάχνουμε το απόλυτο φαγητό του Καλοκαιριού, κατευθείαν από τα τεφτέρια της γιαγιάς, με αρώματα και γεύσεις της παράδοσης. Γεμιστά με σταφίδες!

Υλικά

Ντοματα 6
Πιπεριά 1-2

Μελιτζάνα 1
Πατατες 1-2

Ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού
Νερό 1 φλιτζάνα
Ντοματα 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου χυμός

Για την γέμιση

Κρεμμυδι 2
Σκορδο 3 σκελίδες

Πελτές Ντομάτας 1 κοφτή κουταλιά της σούπας
Ρυζι 250 γραμμάρια περίπου κίτρινο

Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση

Κανελά Κατά βούληση
Μαιντανος 1 ματσάκι

Σταφίδες 1 χούφτα ξανθές Σουλτανίνα
Χυμός 1 φλιτζάνα φρέσκος ντομάτας
Ελαιολαδο 1 κούπα περίπου

Εκτέλεση

Αρχικά σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα μαζί με τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου. Στη συνέχεια, αδειάζουμε από την ψίχα τους τις ντομάτες, τις πιπεριές και την μελιτζάνα και βάζουμε τις ψίχες τους στην άκρη. Προσθέτουμε λοιπόν και τις ψίχες των λαχανικών στο κρεμμύδι και σοτάρουμε.

Διαβάστε Επίσης  Αγκινάρες γεμιστές με αρακά και καρότα

Επίσης προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το κίτρινο ρύζι για να τα γεμίσουμε, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις ξανθές σταφίδες.

Αφού σοταριστούν, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε την φωτιά και γεμίζουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και την μελιτζάνα με το μείγμα.

Ό,τι ρύζι περισσέψει το βάζουμε στο ταψί και από πάνω κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τέλος προσθέτουμε ελαιόλαδο, νερό και χυμό ντομάτας και ψήνουμε στους 150 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου. Ψήνουμε πάνω κάτω και το ταψί πρέπει να πατάει στον πάτο του φούρνου.

Διαβάστε Επίσης  3 χειμωνιάτικες συνταγές για σούπες βελουτέ και οι ευεργετικές τους ιδιότητες

Tips για τα γεμιστά με σταφίδες
Το μυστικό της γιαγιάς ήταν όσα λαχανικά θέλουμε να γεμίσουμε τόσες κουταλιές της σούπας ρύζι να προσθέτουμε. Εμείς βάλαμε λίγο παραπάνω γιατί μας αρέσει το ρύζι να υπάρχει και έξω από το ταψί. Μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον αλάτι και πάνω από τα λαχανικά.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *