Η Γη της Ελιάς: Φήμες λένε πως ο αστυνόμος πάτησε πόδι και θέλησε να την μαντρώσει

 

 

Η Γη της Ελιάς: Φήμες λένε πως ο αστυνόμος πάτησε πόδι και θέλησε να την μαντρώσει

Ο Φίλιππος μαζί με τον Παρασκευά φτάνουν στο σπίτι του Λυκούργου.Η Γη της Ελιάς: Φήμες λένε πως ο αστυνόμος πάτησε πόδι και θέλησε να την μαντρώσει

 

Η Βασιλική του ανοίγει με χαρά κι εκείνος τη αγκαλιάζει και την φιλάει και στη συνέχεια της λέει να πάνε στο σπίτι τους.

«Ποιος θα το ξεφουρνίσει;», ρωτάει η Βασιλική και η Χάιδω αναλαμβάνει να του πει τα δυσάρεστα νέα. «Σπίτι δεν υπάρχει πια», του λέει, αλλά εκείνος πιστεύει πως του κάνουν πλάκα.

«Όχι αγόρι μου αλήθεια είναι! Λαμπάδιασε κι έγινε στάχτη.. Κοντέψανε να καούν ζωντανές..», του εξηγεί ο Λυκούργος και ο Φίλιππος τα χάνει. Η ακύρωση του γάμου της Ευτυχίας και του Κουράκου γίνεται πρώτο θέμα.

«Οι φήμες λένε πως ο αστυνόμος πάτησε πόδι και θέλησε να την μαντρώσει σπίτι μετά τον γάμο! Να κόψει δουλειά και..», λέει ο Πότης στον Στάθη και τον Λυκούργο, αλλά μάλλον δεν πείθονται.

«Και τι; Να μείνει μέσα να γνέφει τον αργαλειό; Και το έχαψες;», τον ρωτάει ο Στάθης και ο Λυκούργος συμπληρώνει: «Πίστευε και μη ερεύνα τότε.. Όταν κατακάτσει ο κουρνιαχτός μπορεί να μάθουμε τι πραγματικά μεσολάβησε. Αν και δεν μας αφορά!».

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: «Η Αφροδίτη συνεχίζει και το ανοίγει το στοματάκι της»

Από την άλλη, ο Ισίδωρος φαίνεται ότι έχει κάτι άλλο στο μυαλό του για τον χωρισμό τους. «Εμένα κάπου πάει το μυαλό μου, αλλά ας μην μιλήσω ακόμα καλύτερα… Μόνο πότε θα πεθάνω δε ξέρω!», λέει στην Ιουλία με αινιγματικό ύφος…

Ο Φίλιππος και η Βασιλική ξεναγούν τον Παρασκευά στη Μάνη, ενώ ο Μάνος με την Μαρίνα πηγαίνουν στον γιατρό για κλείσουν ραντεβού για την αμνιοπαρακέντηση. «Λοιπόν… Το ραντεβού για την αμνιοπαρακέντηση είναι σε 5 μέρες», τους ενημερώνει ο γιατρός και η κουβέντα τους καταλήγει στην πλεκτάνη που τους είχε στήσει η Στέλλα.

«Μα πως ήταν τόσο σίγουρη ότι το μωρό μου θα έχει σύνδρομο Έντουαρτς;;» ρωτά η Μαρίνα και ο γιατρός της λέει πως είχε και πλαν B. «Δηλαδή δεν είμαστε βέβαιοι ακόμα, σωστά;», συνεχίζει η Μαρίνα και ο Μάνος προσπαθεί να την καθησυχάσει.

«Υπάρχουν ενδείξεις, αυτό είναι όλο.. μπορεί να είναι κι εσφαλμένες..», της λέει και ο γιατρός συμπληρώνει: «Ακριβώς.. υπομονή και σύντομα θα ξέρουμε»… Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Δημοσθένης τηλεφωνεί σε έναν από του άντρες του για να τον ενημερώσει για την επόμενη «δουλειά».

Διαβάστε Επίσης  Σασμός: Η γιαγιά Ειρήνη διώχνει τον Αντρέα από την Κρήτη και εκείνος βάζει τα κλάματα

«Το χτύπημα στη Μάνη πρέπει να είναι άψογο! Οι τρεις θα μπουκάρουν κι ένας θα περιμένει στο αμάξι διαφυγής. Ναι μέρα μεσημέρι θα γίνει, ξέρω καλά τι λέω!

Δεν θα δεχτώ το παραμικρό λάθος, αλλιώς θα πάρω κεφάλια! Όλα έχουν οργανωθεί εδώ και καιρό κι οι λεπτομέρειες είναι χιλιοτσεκαρισμένες!», είναι τα λόγια του… Στο μεταξύ, ο Δαμιανός τηλεφωνεί στον Κουράκο και τον ρωτά αν συνέλαβε την Ευτυχία.

«Τσακωθήκαμε.. Έπειτα βγήκα να περπατήσω, πήγα και κοιμήθηκα μπας και συνέλθω.. και το πρωί το είχε σκάσει. Μου άφησε ένα σημείωμα ότι φεύγει από τη Μάνη.

Άστο το ξεχνάμε..», του λέει ο Κουράκος κι εκείνος γίνεται έξαλλος: «Τι λες ρε φίλε;; Τι να ξεχάσουμε;; Τη δολοφόνο;; Δεν ξεχνάμε τίποτα!! Δεν γίνονται αυτά!», του απαντά με σκληρό ύφος…
Ο Λυκούργος επιστρέφει στο σπίτι και ο Φίλιππος γεμάτος αγωνία τον ρωτά αν βγήκε το πόρισμα της πυροσβεστικής.

«Ναι.. Βρήκαν ότι είχε παραβιαστεί η πίσω πόρτα της κουζίνας. Από κει ξεκίνησε η φωτιά.. κι ήταν ξεκάθαρος εμπρησμός!», τους ενημερώνει και ο Φίλιππος με την Χάιδω μένουν με το στόμα ανοιχτό…

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *