Ποιες ώρες της ημέρας είναι κατάλληλες για ηλιοθεραπεία

 

 

Ποιες ώρες της ημέρας είναι κατάλληλες για ηλιοθεραπεία

Ποιες ώρες της ημέρας είναι κατάλληλες για ηλιοθεραπεία

Η κατάλληλη ώρα για ηλιοθεραπεία εξαρτάται από τη γεωγραφική τοποθεσία και την εποχή του έτους.

Ωστόσο, γενικά, οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγετε την έντονη ηλιακή ακτινοβολία από τις 10:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος της ημέρας, η ηλιακή ακτινοβολία είναι πιο έντονη.

Αυτό σημαίνει ότι η πιθανότητα εγκαύματος από τον ήλιο είναι μεγαλύτερη, ενώ αυξημένη είναι και η πιθανότητα να πάθετε θερμοπληξία. Αν πρέπει οπωσδήποτε να είστε έξω, εκτεθειμένοι στον ήλιο, προστατευθείτε φορώντας κατάλληλα ρούχα, που καλύπτουν μεγάλο μέρος του σώματος, καπέλο και γυαλιά ηλίου. Επίσης, είναι απαραίτητο να φοράτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Διαβάστε Επίσης  Στεφανιαία νόσος: Τα σημάδια που προειδοποιούν

Επιπλέον, αν θέλετε να απολαύσετε τον ήλιο και να εκμεταλλευτείτε τα οφέλη της ηλιοθεραπείας, προτείνεται να επιλέγετε τις πρώτες πρωινές ώρες (πριν από τις 10:00) ή απογευματινές ώρες (μετά τις 4:00). Κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών, η ηλιακή ακτινοβολία είναι λιγότερο έντονη.

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε πάντα υπόψη τον τύπο του δέρματός σας και την ευαισθησία σας στον ήλιο. Ορισμένα άτομα μπορεί να χρειάζονται περισσότερη προστασία και να πρέπει να περιορίσουν τον χρόνο που περνούν στον ήλιο, ανεξαρτήτως της ώρας.

Διαβάστε Επίσης  Μετέτρεψε τον οργανισμό σου σε καυστήρα λίπους

Επιπλέον, πάντα να προστατεύετε το δέρμα σας από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο χρησιμοποιώντας αντηλιακά προϊόντα και ακολουθώντας τις κατάλληλες προφυλάξεις.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *