Σασμός: Η Βασιλική μετανιώνει για αυτά που είπε στον Μαθιό

 

Σασμός: Η Βασιλική μετανιώνει για αυτά που είπε στον Μαθιό

Μετά τη συνάντηση της στο σπίτι της Μαρίνας η Βασιλική νιώθει ότι δεν μπορεί να επιμείνει άλλο στο τελεσίγραφο που έδωσε στον άντρα της.Σασμός: Η Βασιλική μετανιώνει για αυτά που είπε στον Μαθιό

 

Με τον τρόπο που της δείχνει στον Μαθιό ότι δεν έχει πια την απαίτηση να ομολογήσει τον φόνο και για πρώτη φορά έπειτα από καιρό τα μάτια του λάμπουν.

Η ελπίδα ότι οι δυο τους μπορεί να τα ξαναβρούν αρχίζει να ξυπνά μέσα του παρόλο που εκείνη του ξεκαθαρίζει πως θα προχωρήσει με το διαζύγιο αμέσως μόλις τελειώσει ο Νικηφόρος με τις εξετάσεις του.

Θέλοντας να κρατήσει και τον ίδιο τον γιο της ήρεμο και συγκεντρωμένο του λέει ψέματα ότι τα όποια προβλήματα είχαν με το Μαθιό λύθηκαν και πως όλα είναι εντάξει. Στο σπίτι όμως παρά τις προσπάθειες του ίδιου του Μάθιου να την προσεγγίσει ξανά, δεν μπορεί να ξεπεράσει το γεγονός ότι ο άνθρωπος που αγαπά σαν τρελή έβαψε τα χέρια του με αίμα.

Διαβάστε Επίσης  ΣΑΣΜΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ : 10 , 11 , 12 , 13

Την ίδια στιγμή μια γιορτή στο σπίτι της Αιμιλίας και του Δημήτρη φέρνει τον Παύλο αντιμέτωπο με αναμνήσεις από το παρελθόν. Αναμνήσεις που αυτή τη φορά δεν πληγώνουν αλλά του θυμίζουν τα ανέμελα παιδικά χρόνια που έζησε παρέα με τον κολλητό του φίλο και τον βάζουν απέναντι στο δικό του παλιό και αθώο εαυτό.

Συγκινημένος ανοίγει την καρδιά του στο Δημήτρη και εκείνος κάνει το ίδιο και κάπως έτσι η βραδιά αυτή γίνεται αφορμή για να έρθουν ξανά κοντά και να υποσχεθούν ο ένας στον άλλον να κάνουν μία νέα αρχή.

Διαβάστε Επίσης  Σασμός: Με δυο δολοφονίες και μια σύλληψη κλείνει ο πρώτος κύκλος

Θέλοντας να αφήσει για πάντα πίσω του τον πόνο, το μίσος και την δίψα για εκδίκηση, που τον κρατούσαν τόσα χρόνια μακριά εξομολογείται το τελευταίο του έγκλημα, δηλαδή τη δολοφονία του Κώστα στις μέσα στις φυλακές.

Η Αιμιλία σοκάρεται και αργότερα του ζητάει το λόγο γι’ αυτό το μυστικό που της έκρυψε με τέτοια επιμέλεια. Όμως ο Παύλος της ορκίζεται ότι έχει γίνει πια άλλος άνθρωπος και το αποδεικνύει όταν δέχεται την πρόταση του παπά Μιχάλη, να αρχίσει αυτός τον σασμό ανάμεσα σε Σταματάκηδες και Βρουλάκηδες. Μάλιστα σπεύδει να καλέσει τον Αστέρη και το Μαθιό να μιλήσουν κι αυτή ακούν τον λόγο και μένουν με το στόμα ανοιχτό.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *