Μαύρο Ρόδο: Θρήνος στην κηδεία της Αυξεντίας

 

Μαύρο Ρόδο: Θρήνος στην κηδεία της Αυξεντίας

Το τελευταίο το χαρτί του για να κρατήσει την Ελισάβετ με το ζόρι κοντά του, παίζει ο Γεράσιμος.Μαύρο Ρόδο: Θρήνος στην κηδεία της Αυξεντίας

Ό οποίος σχεδιάζει να την να απάγει και να φύγουν μαζί στο εξωτερικό μακριά από όλους. Το TiVi σίριαλ έχει το αποκλειστικό ρεπορτάζ από την Γιάννα Παπανικολάου. Ο Γεράσιμος το σκάει από την κλινική και πάει κρυφά στο κελί της Ελισάβετ ενώ εκείνη κοιμάται.

 

“Θα σε πάρω μακριά από δω”. Ψιθυρίζει και φεύγει ετοιμάζοντας τα νέα σατανικά του σχέδια. Το επόμενο πρωί ο Πέτρος πηγαίνει στο μοναστήρι να συναντήσει την Φιλαρέτη και πέφτει πάνω στην Ελισάβετ. Από την οποία ζητάει συγνώμη για τις απειλές που εκτόξευσε εναντίον της, δήθεν ότι θα την πάει στα δικαστήρια για το παιδί. Εκείνη όμως για άλλη μια φορά τον αγνοεί και του ζητά να μείνει μακριά της.

Διαβάστε Επίσης  Σασμός: Ο πόλεμος ανάμεσα σε Αργυρώ και Σταύρο ξεκινάει

 

Ο Γεράσιμος κλείνει εισιτήρια για τη Σουηδία προκειμένου να πάρει την Ελισάβετ και να φύγουν. Ο θάνατος της Αυξεντίας προκαλεί θρήνο στο μοναστήρι και περισσότερο πόνο στην Ελισάβετ, που χάνει την δεύτερη μητέρα της. Η κηδεία πραγματοποιείται μέσα σε κλίμα οδύνης και το “παρών” δίνουν η κάτοικοι της Γερακιανής.

Μετά η Ελισάβετ λυγίζει και λέει συνεχώς: “Πως με άφησες τώρα που σε χρειάζομαι περισσότερο;”. Ο Γεράσιμος την βρίσκει σε αυτή την ευάλωτη κατάσταση και καταφέρει να την απομακρύνει από το μοναστήρι και πάνε μαζί στο δάσος. “Χωρίς την Αυξεντία δεν μπορείς να μείνεις άλλο στο μοναστήρι”, της τονίζει και εκείνη τον κοιτάζει με απορία.

Συνεχίζει: “Έκλεισα εισιτήρια για να φύγουμε μαζί στο εξωτερικό. Έχω κάτι θείους μου στην Σουηδία, θα μας βοηθήσουν“, της λέει αλλά η Ελισάβετ αρνείται. Στο μεταξύ ο Λευτέρης αρχίζει να ανησυχεί με την όλη συμπεριφορά του Γεράσιμου και προσπαθεί να προστατεύσει την Ελισάβετ. Το ίδιο βράδυ όμως ο Γεράσιμος θα μπει νύχτα μέσα στο κελί της, αποφασισμένος να την πάρει για να φύγουν.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: Η δεξίωση του Ισίδωρου καταλήγει σε τραγωδία

“Τώρα είναι η ώρα”, της λέει και την τράβα ενώ εκείνη αρνείται. “Θέλεις να μείνεις εδώ για ποιον; Αυτόν τον αλήτη που σου κάνει τη ζωή κόλαση;” ,την κατηγορεί και εκείνη προσπαθεί να του ξεφύγει. Εκείνη τη στιγμή η αστυνομία φτάνει στο μοναστήρι, μετά από καταγγελία για κλοπή. Ο Γεράσιμος που πιστεύει πως είναι για εκείνον, βγάζει όπλο πυροβολεί έναν αστυνομικό και τρέπεται σε φυγή.

Η είδηση προκαλεί σοκ στο χωριό και στην οικογένεια του.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *