Καλαμαράκια γεμιστά με σπανάκι για την Μεγάλη Εβδομάδα

Καλαμαράκια γεμιστά με σπανάκι για την Μεγάλη ΕβδομάδαΓια την Μεγάλη Εβδομάδα λέμε “ναι” στην νοστιμιά και φτιάχνουμε καλαμαράκια γεμιστά με σπανάκι που μοσχοβολούν μαμά και θάλασσα! Δοκιμάστε τα!

Υλικά

Καλαμαρακια 1 κιλό μικρά ή μεσαία
Σπανακι 1-1μιση κιλό περίπου
Κρεμμυδι 2 φρέσκα
Κρεμμυδι 1 ξερό
Άνηθος 2-3 κουταλιές της σούπας
Πιπεριά Μισή πράσινη
Δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού
Ελαιολαδο 1-2 ποτηράκια του κρασιού
Σάλτσα Ντομάτας Μισό κουτί περίπου κονκασέ

Για την γέμιση

Κρεμμυδι 1 φρέσκο
Κρεμμυδι 1 ξερό
Άνηθος 2-3 κουταλιές της σούπας
Πιπεριά Μισή πράσινη
Ρυζι 1μιση κούπα περίπου Καρολίνα
Σάλτσα Ντομάτας 2-3 κουταλιές της σούπας κονκασέ
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση

 

 

Εκτέλεση για τα καλαμαράκια γεμιστά με σπανάκι

Αρχικά σοτάρουμε μόνο του το σπανάκι για να βγάλει τα πολλά υγρά του. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι.

Διαβάστε Επίσης  Φλογέρες με σοκολάτα και μπανάνα

Προσθέτουμε επίσης τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την μισή πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους χωρίς τα σπόρια σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μελώσουν. Δεν θέλουμε να τηγανιστούν.

Αφού είναι έτοιμα, ρίχνουμε το ρύζι, αφού πρώτα το έχουμε ξεπλύνει 2-3 φορές τουλάχιστον, για να φύγει η “κόλλα” του και να μην λασπώσει κατά το μαγείρεμα.

Ανακατεύουμε λίγο για να τραβήξει το ρύζι τα αρώματα από τα λαχανικά και τα μυρωδικά και στο τέλος προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό για να διαλύσουμε την σάλτσα ντομάτας και αφού δέσει η σάλτσα για την γέμιση, γεμίζουμε τα καλαμαράκια και τα κλείνουμε καλά με μία οδοντογλυφίδα.

Αφού έχουμε γεμίσει τα καλαμαράκια, στην κατσαρόλα προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένα, την άλλη μισή πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους χωρίς τα σπόρια της και τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Διαβάστε Επίσης  Για την 28η Οκτωβρίου φτιάχνουμε μπακαλιάρο σκορδαλιά

Από πάνω βάζουμε τα γεμιστά καλαμαράκια και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά όλα μαζί με προσοχή. Αφού πάρουν λίγο χρώμα τα καλαμαράκια ρίχνουμε από πάνω το σπανάκι και το σοτάρουμε και αυτό λίγο.

Στην συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και φυσικά λίγο νερό, ίσα ίσα να σκεπάσει το φαγάκι μας. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να μελώσει η σάλτσα.

 

Tips για τα καλαμαράκια γεμιστά με σπανάκι

Αντί σπανάκι μπορείτε να βάλετε σταμναγκάθι ή κολοκυθοκορφάδες. Ακόμα και φασολάκια. Δεν θέλουμε τα καλαμαράκια να έχουν πολλά υγρά, αφού τα γεμίσουμε, γιατί μετά στο τσιγάρισμα που θα τους κάνουμε θα πιτσιλάει το λάδι. Σερβίρετε κρύο.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *