Η Γη της Ελιάς – Διάλογος φωτιά Ισμήνης – Κωνσταντίνου: «Πες τι κρύβεις»

Η Γη της Ελιάς – Διάλογος φωτιά Ισμήνης – Κωνσταντίνου: «Πες τι κρύβεις»

 

Η ώρα της αλήθειας έφθασε για τον Κωνσταντίνο, ο οποίος καλείται να απολογηθεί για τις πράξεις του στην Ισμήνη και στη «Γη της Ελιάς».

Μια νέα απροσεξία του Κωνσταντίνου θα τον φέρει σε πολύ δύσκολη θέση απέναντι στην Ισμήνη η οποία αρχίζει να υποψιάζεται όχι καλά πράγματα για τον σύζυγο της. Πρώτα το όπλο που ανακάλυψε στη ντουλάπα της και τώρα – όπως θα δούμε στη συνέχεια – θα πέσουν στα χέρια της Ισμήνης κάποια νέα στοιχεία τα οποία θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις υποψίες της για τον Κωνσταντίνο.

Η Ισμήνη αρχίζει να καταλαβαίνει ότι ο άνδρας που βρίσκεται δίπλα της κρύβει πολλά. Χωρίς κανένα δισταγμό θα έρθει απέναντι του και θα του ζητήσει εξηγήσεις. «Πες μου τι μου κρύβεις γιατί φεύγω αυτή τη στιγμή».

Η Γη της Ελιάς – Διάλογος «φωτιά» Ισμήνης – Κωνσταντίνου: «Πες μου τι μου κρύβεις»
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη φορά δεν μπορεί να κάνει κανένα ελιγμό. Αναγκάζεται λοιπόν να μιλήσει στην Ισμήνη για τις παράνομες δραστηριότητες του: «Ισμήνη είναι αλήθεια ότι σου έχω κρύψει πολλά πράγματα. Αυτό όμως δεν αλλάζει τα συναισθήματα μου και αυτό που θέλω είναι να μην αλλάξει και η σχέση μας, αν και όσα ακούσεις δεν θα σου αρέσουν».

Τα τελευταία λόγια του Κωνσταντίνου τρομάζουν την Ισμήνη, η οποία περιμένει με ανυπομονησία να μάθει για τη δράση του συζύγου της, στην γη της ελιάς. Ο Κωνσταντίνος αναφέρεται στη παράνομη δραστηριότητα του αποφεύγοντας να κατονομάσει τον Δημοσθένη.

Η Ισμήνη σοκαρισμένη από τα λεγόμενα του Κωνσταντίνου τον διακόπτει κάποια στιγμή για να του πει μόνο μια λέξη: «Χωρίζουμε». Δεν θέλει ν’ ακούσει άλλα. Παίρνει το παιδί της και σηκώνεται και φεύγει από το σπίτι.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *